Spansk medie: Alonso til Renault i 2021

Et spansk medie skrev i aftes, at landets store søn, Fernando Alonso, fra næste sæson skal køre for Renault og dermed erstatte Daniel Ricciardo.

Australiens Grand Prix 2018 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/7 2020 klokken 11:07

Sebastian Vettels afsked med Ferrari har i den grad rodet op i Formel 1s kørerkabale, og endnu engang spøger den tidligere verdensmester Fernando Alonso i kulisserne.

Således skriver den spanske radio Cadero på sin hjemmeside, at landets store søn skal erstatte Daniel Ricciardo fra næste sæson og at aftalen vil blive offentliggjort en af de nærmeste dage - dermed i forbindelse med weekendens grandprix i Østrig, hvis påstanden holder vand.

Sædet hos Renault er blevet ledigt efter at Ricciardo og McLaren offentliggjorde en ny aftale gældende for 2021. Australieren får dermed Carlos Sainz’ sæde, der blev ledigt efter spanierens skifte til Ferrari.

Journalisten på det spanske medie, José Antonio Ponseti, der er kendt for at have nær kontakt til Alonso, giver skruen et ekstra omgang, idet han påstår, at eksverdensmesteren allerede vil starte hos Renault i indeværende sæson.

Årsagen er efter sigende, at Renault F1s teamchef og CEO Cyril Abiteboul er så godt og grundigt sur - på den ægte franske facon - over Ricciardos faneflugt til McLaren, at han vil af med australieren omgående. Læg dertil, at det britiske team samtidig har givet Renault sparket og erstattet dem med Mercedes som motorleverandør.

Spaniens Grand Prix 2018. McLarens billeder. Fernando Alonso møder sine mange fans på hjemmebaneSpaniens Grand Prix 2018. McLarens billeder. Fernando Alonso møder sine mange fans på hjemmebane
Copyright McLaren Media


Abiteboul har ikke ønsket at udtale sig til de spanske medier om sagen, men torsdag indrømmede han i et interview med den franske avis L'Equipe, at teamet havde brug for en kører med nogle af Alonsos egenskaber.

“Teamet har brug for en erfaren kører, der er i stand til at bære projektet videre. Vi ønsker, at nogen skal forpligte sig til os,” sagde Abiteboul.

Hovedpersonen i hele dramaet har dog kun latter tilovers for rygterne, som en fan præsenterede for ham på Twitter.

”Hold da op mand, ved middagstid sagde de, at et team havde sagt nej til Alonso,” tweetede Alonso i sit svar.

”Om aftenen kører jeg så for det samme team i 2020,” skrev han videre.

“Jeg kan fortælle jer og informere jer om, at jeg vil køre de 500 miles (Indy 500, red.).”

”Jeg tror, du er nødt til at finde dig i, at nogen griner af dig, men jeg skal nok være der, når der er noget at rapportere,” sluttede tweetet.

Tweetet matcher med, hvad Alonso har udtalt tidligere på året.

"Jeg ved mere eller mindre, hvad jeg skal lave i 2021, og jeg håber, at I snart også ved det, men jeg kan ikke sige mere nu," har spanieren fortalt til Le Mans Instagram-side.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en kontrakt Østrigs GP: 1. frie træning »