Sejr til Vesti på Monza

Danske Frederik Vesti sikrede sig i dag, sejren i Formel 2 sprintløbet, efter en overbevisende indsats, der hele to gange blev udfordret af en Safety car.

Sejr til Frederik Vesti i sprintløbet . Copyright BMF1.dk

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/9 2023 klokken 15:09

Nok en af de vigtigste sejre for supertalentet Frederik Vesti, blev sikret, da han i overbevisende stil vandt sprintløb på den legendariske Monza-bane tæt ved Milano.

Det er Vestis 5. sejr i år, men en sejr der kom efter et par dårlige resultater. Sejren betyder at Vesti nu kun er 7 point efter den førende i mesterskabet, Théo Pourchaire, hvilket med én løbsweekend tilbage, samt hovedløb søndag, betyder at kampen om at vinde Formel 2 mesterskjabet igen er helt åben.

Frederik Vestis manager, Dorte Riis Madsen, udtaler lige efter sejren til BMF1.dk, at Vestis sejr, var af meget stor betydning for hans fremtid.

"Det var en meget vigtig sejr for Frederik, Vesti red.," kom det fra den meget glade manager.

"At han samtidig vandt i så overbevisende stil, gør det kun endnu bedre," sluttede Dorte Riis Madsen, da BMF1.dk stod sammen med hende foran sejrs-podiet.

Sejren kom efter en lidt dårlig kvalifikation, hvor Vesti kvalificerede sig ind som nummer 8, hvilket betød at han startede som nummer 3, som følge af at man i Formel 2, vender startrækkefølgen for de første 10.

En fantastisk start fra Vesti, sendte ham hurtigt op som nummer to og allerede inden der var kørt en omgang, havde Vesti taget fronten, hvor han hurtigt øgede afstanden til nummer to, så han blev kørt ud af DRS.

En Safety car periode samlede feltet og fjernede Vestis hårdt tilkæmpede fordel, men genstarten havde den unge dansker styr på, så han endnu engang kunne åbne et hul ned til efterfølgerne.

Endnu en Safety car, med få omgange tilbage, satte Vesti endnu engang under pres, og endnu engang modstod han konkurrenterne, så han kunne kører over stregen som vinder.

Et virkelig stærkt løb fra Vesti, der med en sejr i søndagens løb, vil kunne overtage føringen i mesterskabet igen, uanset hvad de nærmeste konkurrenter gør.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP - 3. frie træning - Sainz igen! Italiens GP: Kvalifikationen LIVE »