Sådan kommer de nye TV-grafikker til at se ud

Formel 1 og AWS (Amazon Web Service) annoncerede i går, at de i samarbejde vil introducere seks nye TV-grafikker.

Ross Brawn og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 24/6 2020 klokken 15:06

Formel 1 og AWS vil lancere seks nye TV-grafikker forud for 2020-sæsonen i bestræbelserne på at gøre seer-oplevelsen endnu bedre. Hensigten med de nye TV-grafikker er, at de skal bringe fansene endnu tættere på kørerne og holdene.

Sådan kommer de seks nye grafikker til at se ud:

• Car Performance Scores: Meningen med denne TV-grafik er, at fans nu kan sammenligne de forskellige biler op i mod hinanden. Grafikken tages i brug allerede til det første løb i Østrig.

• Ultimate Driver Speed Comparison: Seerne får mulighed for at sammenligne nuværende med tidligere kørere. Dataene går hele vejen tilbage til 1983. Grafikken får sin debut til det andet løb i Silverstone den 7-9 august.

• High/Speed/Low-Speed Corner Performance: Formel 1-entusiaster vil nu få adgang til at følge, hvordan kørerne tackler hurtige og langsomme sving. Hvis bilens hastighed overstiger 175 km/t i et sving, bliver det betragtet som et hurtigt sving. Derimod hvis hastigheden er under 125 km/t er det et langsomt sving. På den måde kan de fans, der virkelig interesserer sig for sporten sammenligne de forskellige biler fra sving til sving. Grafikken bliver først tilgængelig for omverdenen den 28-30 august, til det belgiske Grand Prix.

Liberty Media CFO Chase CareyLiberty Media CFO Chase Carey
Copyright FIA Formula 1


• Driver Skills Rating: Beregner kørernes præstation over en løbsweekend. Måden Formel 1 og AWS vil udregne det på er ud fra følgende kriterer: Kvalifikationen, løbsstarten, løbstempo, dækhåndtering og overhalinger/beskyttelse af position. Formålet med grafikken er, at den kan bedømme, hvilke kørere som har klaret sig bedst i løbet af en løbsweekend, ud fra de ovenstående kriterier. Grafikken kommer først i brug ved anden halvdel af sæsonen.

• Car/Team Development & Overall Season Performance: Det betyder nu, at man kan se fra løb til løb, hvordan holdene har udviklet sig i løbet af sæsonen. Det er først i anden halvdel af sæsonen vi kommer til at se denne grafik.

• Qualifying and Race Pace Predictions: Indsamler data fra træninger og kvalifikations- omgange. På den måde kan grafikken forudsige, hvilke hold, som har størst mulighed for at få succes forud for de forskellige sessioner. Grafikken debuterer ved anden halvdel af sæsonen.

De nye TV-grafikker er en positiv nyhed for de fans, som dykker ned i de helt små detaljer.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams' eks-sponsor skifter til Mercedes McLaren-gruppen faretruende tæt på kollaps »