Ruslands GP, løbsresumé: Bottas vinder sit første GP i karrieren

Denne weekend lykkedes det for Ferrari at få skovlen under Mercedes i kvalifikationen. Læs med her og se, hvordan løbet udfoldede sig.

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 30/4 2017 klokken 15:04

Inden løbet startede måtte Fernando Alonso parkere sin bil lige foran indgangen til pitten, hvilket betød at der skulle køres en ekstra opvarmningsomgang. Meget ærgerligt for det hårdt trængte McLaren-Honda team.

Vettel formåede desværre ikke at få det bedste ud af sin pole-position, mens Raikkonen hurtigt fik konkurrence fra Bottas, der også formåede at overhale Vettel og lægge sig i føring. Hamilton lykkedes dog ikke med at komme forbi Raikkonen, så de to Ferrari nu var placeret på plads to og tre. Samtidig blev løbet hurtigt afbrudt af en safetycar, da Palmer og Grosjean havde et voldsomt sammenstød, da det hele næsten stoppede til i sving 2. Midt i det hele havde Magnussen kørt sig to pladser frem til plads 11. Derudover havde og Hülkenberg er sammenstød, der dog ikke betød yderligere.

Da løbet blev givet frit, var det med Bottas hurtigt afsted i front. Han lagde umiddelbart god afstand til Vettel, mens Hamilton så ud til at havde en smule sværere ved at hægte sig på Raikkonen.

På femte omgang måtte Ricciardo udgå, da hans bageste bremser blev for varme og udviklede røg. Det bragte samtidig Kevin Magnussen op på 10. pladsen. Han fik dog et par omgange efter en fem-sekunders straf for at havde skaffet sig en fordel ved at køre uden for banen i sving to.

Efter den første fjerdedel af løbet havde Bottas skaffet sig et forspring på lidt over fire sekunder ned til Vettel, der havde omtrent samme afstand til Raikkonen, mens Hamilton havde en lidt mere problematisk dag på kontoret, da han over radioen gav udtryk for, at han ikke helt kunne få det til at hænge sammen.

Da de første 20 omgange var kørt, var Bottas stadig i fuld kontrol, og havde kørt endnu et sekund ud på Vettel. Flere og flere kørere begyndte at melde ind til pitten, at de havde problemer med deres dæk, der begyndte at tabe greb pga. de høje temperaturer. Samtidig pittede Kevin, men måtte desværre se sig slået tilbage til 14. pladsen, da han tog sin straf fra tidligere.

På slutningen af omgang 27 trak Mercedes kortet og fik Bottas i pit, mens Vettel fik besked på at presse bilen til grænsen, da afstanden på de fire-fem sekunder kunne få afgørende betydningen senere hen i løbet. Interessant udspil fra Mercedes, der denne gang var først med taktikkortet ift. Ferrari, der har vundet sine løb på netop at trække deres kørere ind før Mercedes.

Først på omgang 34 kom Vettel i pit efter et marathon-stint af tyskeren, der derfor havde et rigtig godt udgangspunkt for sidste del af løbet, da han nu både havde bedre og nyere dæk end Bottas, der tilmed havde mistet omtrent et sekund af sit forspring. Længere nede i feltet havde Magnussen ikke held med at komme tilbage efter sin straf. Den konstante strøm af blå flag gjorde det umuligt for ham at finde en stabil rytme, som kunne bringe ham tættere på de forankørende.

På omgang 39 fik Bottas forbremset sig i sving 13, hvilket pludselig gjorde det muligt for Vettel at skære forspringet helt ned til 2,4 sekunder. Der var derfor pludselig helt åbent i toppen. Skulle trofæet ende i Stuttgart eller Maranello?

Med ni omgange tilbage, var Bottas' forspring nede på 1,5 sekund. Hvis Vettel kunne få DRS på finnen, kunne det være afgørende for løbets udfald. Tidligere grafik viste, hvordan Vettel hovedsageligt tabte tid i den første sektor, for derefter at køre hurtigere end sin egen skygge i sektor 2 og 3.

Det blev dog kun lige ved og næsten for Vettel, der måtte se Bottas tage det ternede flag, godt hjulpet af Massa, efter at have lavet en blændende start. Finnen stod for presset og sikrede sig karrierens første sejr, hvilket havde ligget og luret siden Bahrain, hvor han fra pole ikke formåede at få det maksimale ud af weekenden. Flot kørt af Bottas.

Samtidig øgede Vettel sit forspring i den samlede stilling til Hamilton, der endte på fjerdepladsen. Det startede godt for Kevin Magnussen, der desværre sluttede på en 13. plads efter at have været oppe på en 10. plads. En ærgerlig weekend for Haas teamet, der også måtte se Grosjean udgå tidligt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.

« Ruslands GP: Løbet LIVE. Bottas vinder Ruslands GP: Hot or Not »