Ross Brawn vil have flere overhalinger.

De nye vinde der blæser i F1, i tiden efter Bernie Ecclestone eraen, er åbne for regelændringer, hvis det giver flere overhalinger.

Ross Brawn . Copyright Daimler-Benz

Af: Allan Nicolaisen (ani@bmf1.dk) d. 17/3 2017 klokken 19:03

Ross Brawn har udtalt til det Franske motorsports magasin “Auto Hebdo”, at han gerne ser flere overhalinger i F1. Han er meget positiv over de nye hurtige biler, men frygter den store down-force, vil gøre det sværere og overhale.

Han er parat til, at nedsætte et udvalg, der skal se på regelændringer, der kan øge chancerne for flere overhalinger. Vi skal samle de rigtige folk, der sammen kan finde løsninger, som kan gøre sporten endnu mere spændende.

Billeder fra Japan 2012ng
Copyright McLaren Media


Ross ønsker en løsning hvor der bliver udviklet biler med høj niveau af aerodynamisk vejgreb, der samtidig ikke efterlader en stærk turbulens bag bilen. Selv om mange modsiger denne teori, er han overbevist om at det er muligt. Han udtaler, at holdene har større viden og muligheder i dag, end for år tilbage.

Han erkender, at udvalg tidligere er kommet med ændringer, men han ønsker ikke en kunstig løsning, som for eksempel DRS. Udvalget skal organiseret direkte under F1 ledelsen og de skal komme med forslag, inden for kun halvandet år.
Udvalget skal finde potentielle ændringsforslag, der skal besvare 3 spørgsmål.: 1. Hvordan vil fansene opleve det?, 2. hvad vil det koste? og 3. Hvordan vil det påvirke løbene?.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1 møder Tom K Vil du eje din egen vindtunnel? »