Red Bull's kører-dilemma

Efter Daniel Ricciardos overraskende exit fra Red Bull holdet, efter denne sæson, står Red Bull med en stor udfordring i forhold til at udpege hans afløser. To kørere ser ud til at være kandidater.

Aserbajdsjans GP 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/8 2018 klokken 08:08

Red Bull står overfor et svært valg, når de skal udpege afløseren for Daniel Ricciardo.

De vil, uden tvivl, udpege en kører der i forvejen er tilknyttet Red Bull. Så langt så godt.

De to, der er de mest oplagte kandidater er Toro Rosso's Pierre Gasly og Red Bull udlånte Renault kører Carlos Sainz Jr.

Mest oplagt vil det være, at få Sainz over til Red Bull, især nu hvor han ikke har et sæde hos Renault efter denne sæson. Men da han var kollega med Max Verstappen hos Toro Rosso, var der mange gnidninger, hvilket nok er det som får Horner og Co. til at overveje trækket en ekstra gang.

På den anden side, så betød rivaliseringen mellem Sainz og Verstappen, hos Toro Rosso, at de begge udviklede sig hurtigt. Kun et tættere forhold mellem Verstappen og Helmut Marco, siges at være årsag til, at det netop var Verstappen der rykkede til Red Bull og ikke Sainz.

Pierre Gasly, der kører sit første år i Formel 1, har gjort det rigtigt godt, men han er stadig umoden og hans resultater svinger alt for meget.
Men vi er kun halvvejs i sæsonen, så meget kan nå at blive bedre for den unge franskmand.

Noget Red Bull dog skal være meget opmærksom på er, at vælger de at promovere Gasly til Red Bull, vælger de nok også at sige farvel til Sainz, der næppe vil takke ja til at komme tilbage til Toro Rosso, men så nok vælger at rykke til McLaren, der siges allerede at have et kontraktoplæg liggende til ham.

Ydermere, kan en for hurtig promovering til et tophold for Gasly, betyde at han bliver knækket, da presset absolut vil blive øget på ham der.
Så kan det ende med ham, som det gjorde med Kvyat. Han knækker under presset, bliver måske sendt tilbage til Toro Rosso og ender med at ryge helt ud af Formel 1, til trods for at han virker til at have talentet.

En tur til McLaren, kan også være endestationen for Sainz, hvis ikke de løfter deres game i 2019, hvilket så kan betyde at Red Bull ender med at smide to store talenter ud af Formel 1, skulle de tage beslutningen om at sætte Gasly i Red Bull raceren.

Det er helt sikkeret ikke en nem beslutning de står overfor.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso kommer ikke til Red Bull Claire Williams: Vi er også med i 2019! »