Radioreglerne skal redigeres

Reglerne for brug af radioen under løb, fik for alvor indflydelse på løbets resultat under weekendens løb i Baku. Derfor skal reglerne redigeres, mener Toto Wolff.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 20/6 2016 klokken 22:06

Der var flere kørere under gårsdagens løb, som frygtelig gerne ville have haft hjælp til at finde de rigtige indstillinger til deres bil. Vi hørte Kimi Räikkönen og Lewis Hamilton sige over radioen at de havde problemer og gerne ville have haft hjælp, men det må de ikke få i følge reglerne. Et team må nemlig kun hjælpe køreren med indstillinger og andre ting ved bilen, hvis det kan være direkte til fare for køreren hvis de ikke gør det.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Den regel mener Toto Wolff dog skal redigeres, fordi han mener det skal være lovligt at hjælpe med tekniske fejl.

"Reglerne blev så vidt jeg ved lavet, fordi man skulle undgå at kørerne fik for meget hjælp til at køre bilerne. Problemet er så bare, at det med Lewis Hamilton i går var et teknisk problem og ikke direkte hjælp til at køre, så der burde vi godt måtte hjælpe. Der er så mange knapper på de rat og så mange indstillinger, så vi burde have lov til at hjælpe med at finde de rigtige indstillinger," lyder det fra Mercedes-teamchefen.

Toto Wolff
Copyright Mercedes AMG GP


Rygterne vil vide, at Nico Rosberg også havde problemer i går, men ham hørte man ikke meget til. Derfor er det naturligvis klart at Mercedes gerne vil have ændret reglerne, da det var dem som det gik hårdt ud over i Baku. Spørgsmålet er så bare om de ville have samme holdning, hvis reglerne ikke havde ramt dem, men det får vi nok aldrig svaret på.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjan GP: Dagen derpå Italiensk lov fjerner presset fra Ecclestone »