Pigerne kommer med

Formel 1 har netop meddelt, at vi vil se den nye W serie til start, i 2 Formel 1 weekender i 2020. Således vil det være muligt at se, hvad kvinderne kan præstere i de hurtige racere.

Susie Wolff i interview . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/1 2020 klokken 09:01

I en anerkendelse af, at det er yderst svært for kvinder at komme ind i de større Formel klasser, ikke mindst i Formel 1, indførte FIA sidste år en ny klasse, udelukkende for kvinder.

Løbsserien vil i år bestå af 8 løb, hvor de sidste to vil blive afviklet som support løb til Formel 1 løbene, i USA og Mexico.

"Vi er glade for at kunne byde W-serien velkommen til så spektakulære begivenheder af 2020 FIA Formel 1 verdensmesterskabet, som de to i Austin og Mexico City," udtaler FIAs motorsportsdirektør Ross Brawn.

"På blot et enkelt år, har W serien været med til at øge interessen for mangfoldighed og integration i motorsport."

"Vi er overbevist om, at vores sport har behov for at tilbyde lige muligheder for at mænd og kvinder kan konkurrere mod hinanden, hvilket W serien har til formål at hjælpe til med."

"Ved at give de mange tilskuere der normalt kommer til Austin og Mexico City muligheden for at se de talentfulde kvindelige kørere, satser vi på at øge opmærksomheden på mangfoldigheden," sluttede Ross Brown.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nissany testkører for Williams i 2020 Stroll: Jeg skal blive bedre »