Øget overophedning af dæk i 2020

I de senere år har kørerne klaget over, at dækkene overopheder, når de følger efter en anden racer. Det problem viser sig nu at blive større i 2020-sæsonen.

F1 Østrig 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 12/1 2020 klokken 11:01

Formel 1 er motorsportens kongeklasse, hvor de største stjerner har intense dueller i verdens hurtigste biler. Sådan har det også været - i mindre grad - de senere år.

Det (nok) største problem er dækkene som overopheder, når bilerne kører for tæt på de forankørende.

Pirelli har derfor brugt hele 2019 på at udvikle og finjustere de nye dæk til 2020-sæsonen, for at kunne fjerne nogle af disse problemer med dækkene.

Allerede under testen i Austin i start november, mødte de nye dæk stor kritik. I december skulle dækkene testes igen, og her mødte de samme kritik.
Derfor stemte samtlige hold imod at benytte de nye dæk i 2020-sæsonen, men i stedet bruge - den også udskældte - 2019-version.

Nu melder Pirellis motorsportschef Mario Isola så ud, at Pirelli forventer, at dækkene vil overophede endnu mere, når de bliver brugt i 2020-sæsonen.

Pirelli undersøger dækkene i paddocken.Pirelli undersøger dækkene i paddocken.
Copyright Bil Magasinet BMF1


Det skyldes, at bilerne i 2020 er en videreudvikling fra 2019-sæsonen, så derfor vil de højest sandsynligt være hurtigere i 2020-sæsonen.

Normalt bliver bilerne 1-1,5 sek. hurtigere sæsonen efter, hvilket skyldes mere downforce og mere motoreffekt.

Denne øgede performance betyder også, at dækkene bliver udsat for yderligere belastning, og at der bliver tilført mere energi til dækkene. Mere energi i dækket øger så risikoen for overophedning betragteligt.

For at forsøge at undgå dette i 2020, så er Pirellis eneste rigtige værktøj at hæve grænserne for de minimalt tilladte dæktryk. På den måde kan de forsøge at få skabt en balance for den ekstra energitilførsel.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Max scorer maks. løn Abiteboul: Ocon giver Renault ny energi og mindre »