Officielt: Russell erstatter Hamilton

Så er det officielt. George Russell erstatter den Covid-19-ramte verdensmester Lewis Hamilton ved næste grandprix i Bahrain.

George Russell . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/12 2020 klokken 08:12

Efter at Lewis Hamilton er testet positiv for Corona-virus har spekulationerne kørt på kryds og tværs i paddocken: hvem skal være vikar for verdensmesteren?

Mercedes' reservekører, Stoffel Vandoorne, har været nævnt og blev ovenikøbet fløjet ind til Bahran tirsdag. Men som BMF1 kunne oplyse igår, endte sædet med at gå til Williams-køreren George Russell, som i forvejen er en del Mercedes 'young driver'-program.

Beslutningen er logisk, da det hele tiden har ligget i kortene, at Russels nuværende kontrakt med Williams var indgået for at klæde briten på til at træde ind som fast kører hos Mercedes.

Endvidere har det gode forhold mellem Williams og Mercedes, der er motorleverandør til det britiske team, også haft stor betydning. Der er utvivlsomt blandet en pæn sum penge ind i aftalen, hvilket Grove-teamet i den grad vil nyde godt af i disse tider.

Aftalen indebærer utvivltomt også, at Russell skal køre for Mercedes i Abu Dhabis Grand Prix ugen efter, da den syvdobbelte verdensmester heller ikke vil være i stand til at køre ved denne lejlighed.

Forhandlingerne blev gennemført i nat og det var en glad Mercedes-chef, der trådte ud af lokalet.

Det bliver denne bil, Russell skal sidde i den kommende weekendDet bliver denne bil, Russell skal sidde i den kommende weekend
Copyright Mercedes AMG


"Først og fremmest vil jeg takke vores loyale partnere i Williams for deres samarbejde og fordomsfrihed med hensyn til at gøre det muligt for George at køre mod Mercedes i weekenden," sagde Toto Wolff.

”Samtalerne med teamet i Williams var positive og pragmatiske, og det var nøglefaktorerne for at nå til enighed."

Også George Russell var en glad mand.

”For det første vil jeg sige en stor tak til alle i Williams for at give mig denne mulighed,” sagde den 22-årige kører.

”Jeg er godt nok iført en anden kørerdragt i weekenden, men jeg er Williams-kører, og jeg hepper mit hold på hvert skridt af vejen."

"Jeg ser dette som en stor chance for at lære af de bedste på nettet lige nu og komme tilbage som en forbedret kører med endnu mere energi og erfaring til at hjælpe med at skubbe Williams længere op på gridden."

"En stor tak også til Mercedes for deres tro på mig," lød det fra Russell.

Vikariatet efterlader et tomt sæde hos Williams, og her bliver der debut til Formel 2-køreren Jack Aitken, der i forvejen er test- og reservekører for Williams, som han senest testede for op til Østrigs Grand Prix i juli måned.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean så døden i øjnene Officielt: Mick Schumacher til Haas »