Officielt: Renault F1 skifter navn

Det har cirkuleret et stykke tid, men i dag bekræfter Renaults F1 Team officielt, at man skifter navn.

Daniel Ricciardo. Spaniens GP 2020. . Copyright Renault F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/9 2020 klokken 13:09

I forbindelse med Italiens Grand Prix på Monza afslørede Renault F1 søndag formiddag, hvad der i et stykke tid har været en offentlig hemmelighed - at fabriksteamet skifter navn til Alpine F1 Team.

Renault oplyser, at navneskiftet vil tage effekt fra og med 2021-sæson, hvor bilen fortsætter med at få leveret hestekræfter fra Renaults E-TECH hybridmotor, som i de seneste løb har vist, at fabrikken er på vej mod F1-griddens top 3-teams.

Dermed kommer Fernando Alonso til at genstarte sin Formel 1-karriere i de nye biler, som efter alt at dømme bliver klædt i de franske farver (se foto herunder). Teamkammeraten bliver Esteban Ocon.

For Renaults F1 CEO og teamchef, Cyril Abiteboul, er navneskiftet af stor betydning for teamet og omfattet af mange følelser.

Alpine F1 i de franske farver.Alpine F1 i de franske farver.
Copyright Renault F1


”Denne ændring kommer på et vigtigt øjeblik i teamets og sportens historie. Alpine er lig med nye værdier og farver til paddocken," lød det fra Abiteboul.

"Det nye regulativ (fra 2022, red.) og finansielle rammer, med en motorsport med en mere retfærdig fordeling af indtægterne, vil skabe betingelser for en enklere og mere progressiv styring."

Det har også haft stor betydning for Renaults beslutning, at teamene kunne blive enige om at sænke de stærkt galopperende omkostninger i F1.

"Implementeringen af budgetloftet sætter en stopper for udgiftskapløbet og gør det muligt at måle teamene på deres sportslige værdi."

"Alpine har sin plads i Formel 1 og kan udfordre til sejr,” lød det optimistisk fra Renault-chefen.

Men hvad er Alpine?

Alpines fabrik i Dieppe, Frankrig.Alpines fabrik i Dieppe, Frankrig.
Copyright Mic V.


Med mindre man har læst en bog (eller er franskmand), kræver det lidt grå hår ved tindingerne at kende til Alpines historie. Men fabrikken er, ikke overraskende, en fransk producent af racer- og sportsvogne og det korrekte navn er Société des Automobiles Alpine SAS, men altså almindeligvis kendt som Alpine (fransk udtale med tryk på "in").

Bilmærket blev navngivet i 1954 og fabrikken grundlagt i 1955 af Jean Rédélé, der oprindeligt var garagemekaniker i havnebyen Dieppe i Normandiet. Rédélé opnåede en del succes inden for motorsport med en af de få franske biler, der blev produceret lige efter anden verdenskrig, Renault 4CV, og virksomheden har derfor været tæt beslægtet med Renault gennem hele sin historie. Følgelig blev den også købt af Renault i 1973.

Produktionen af Alpine-modeller ophørte i 1995, men i 2017 blev den genstartet med introduktionen af den nye sportsvogn Alpine A110 .

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas på udkig efter kontinuitet Italiens GP: Løbet LIVE »