Ny asfalt på Circuit of The Americas

I denne tid er der store renoveringsarbejder på Circuit of The Americas i Austin, Texas.

Der lægges ny asfalt på COTA . Copyright Circuit of The Americas

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/1 2022 klokken 17:01

Den amerikanske racerbane Circuit of The Americas (COTA) i Austin, Texas, fik sin debut på Formel 1-kalenderen i 2012 men allerede under opbygningen erfarede man, at undergrunden på et tidspunkt ville give problemer, idet den bevægede sig mere end først antaget.

Det kunne hele F1-feltet nikke genkendende til, da banen lagde en temmelig ujævn asfalt til USAs Grand Prix i 2021 og kritikken har nu fået banens ejerne at gøre noget ved problemet.

Således bekræfter COTA nu, at man i øjeblikket arbejder på at gen-asfaltere den 5,514 kilometer lange bane forud for de mange løbsarrangementer i 2022.

COTA har hyret konsulenter til at gennemgå asfaltdesign og diagnosticere de dele af banen, der trænger til genopbygning. Jordpenetrationsradar, laserkortlægningsudstyr og software er blevet brugt til at kortlægge banen og identificere de forskellige områder, hvor reparation er nødvendig.

Der lægges ny asfalt på COTADer lægges ny asfalt på COTA
Copyright Circuit of The Americas


Endvidere vil Sving 12 til 16 blive genopbygget, og man vil forstærke sektorerne ved at asfaltere på en "betonpude" samt yderligere forstærke sektorerne ved Sving 2 og 10.

Arrangørerne oplyser til BMF1, at målet er en fuldstændig jævn bane, som vil skabe perfekte betingelser for de mange typer løb, der køres på anlægget.

Foruden Formel 1 køres ligeledes IndyCar, LMP1-2, GT og sportsvognsløb samt MotoGP m.m. på Circuit of The Americas.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi: Jeg glæder mig til at komme væk! Frederik Vesti debuterer i Formel 2 »