Mulig straf til Hamilton på Spa

Lewis Hamilton skifter måske motor til løbet på Spa, hvilket vil betyde at han bliver straffet.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 24/8 2016 klokken 12:08

Verdensmesteren Lewis Hamilton fører godt nok VM-stillingen, men han har ikke været særlig heldig i den første halvdel af sæsonen. Briten har nemlig fået så mange nye motorer, at han frem over vil blive straffet, hver gang han tager en ny motor eller vigtig motordel i brug. Derfor skal Mercedes og Lewis Hamilton helst formindske antallet af nye motorer og dele så meget som muligt. Men helt undgå at skifte noget kan de ikke, og det ved de godt.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Det forlyder derfor, at de vælger at skifte Hamiltons motor op til det belgiske grand prix på Spa i den kommende weekend, så verdensmesteren har en ny motor at arbejde med til løbene på Spa og Monza. De to klassiske baner er nemlig baner som kræver en del motor-power, så det vil være det bedste for Lewis Hamilton at tage straffen nu. Med en ny motor og de lange langsider som de to baner har, vil briten nemlig kunne hente nogle af de tabte placeringer tilbage, som han taber ved at blive straffet.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG GP


Grunden til at Lewis Hamilton vil blive straffet er, at man i Formel 1 har en regel om, at man kun må benytte fem motorer/vigtige motordele. Det betyder, at man får en straf på 10 placeringer, når man tager del nummer seks i brug. Mercedes planlægger dog at sætte en masse nye dele i bilen, så det vil sende Hamilton ned bagerst i feltet. Det er dog ikke offentliggjort endnu om de vælger at gøre det på Spa, men i morgen melder de ud, om disse rygter bliver til virkelighed.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 2017 bliver dramatisk for kørerne Spilanmeldelse: F1 2016 »