Mexicos GP; løbsresumé: Verstappen og Red Bull vinder suverænt

Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om udfaldet denne søndag aften dansk tid, da Verstappen satte Hamilton til vægs og øgede sit forspring i verdensmesterskabskampen til 19 point med en flot sejr i Mexico City.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/11 2021 klokken 22:11

Der var ellers en overraskelse, da Bottas og Hamilton besatte de to første startpladser i kvalifikationen lørdag og dermed havde et godt udgangspunkt for at lave rav i Red Bull's planer. Det var dog i stedet Red Bull, der fik skovlen under Hamilton og Mercedes.

Bottas havde pole position men kunne allerede på vej ned mod første sving se Hamilton på sin højre side og Verstappen på venstre, inden Verstappen - med fuld tillid til sin bils bremseevne - kørte sig forbi begge Mercedes' og op på førstepladsen, hvor han blev stort set hele løbet igennem med undtagelse af en overdragelse af føringen til Sergio Perez i forbindelse med sit pit stop.

Bottas blev allerede efter første sving sat helt og aldeles ud af spillet, da Daniel Ricciardo forbremsede sig og sendte finnen en tur rundt i karrusellen og ned på sidstepladsen. Han var dermed helt uden indflydelse i kampen om sejren, og Hamilton var således overladt til de to røde tyre i form af Verstappen og hjemmebanehelten Perez.

En række andre sammenstød betød en kortvarig periode med safety car, men Verstappen tog starten på det rigtige tidspunkt og kørte hurtigt et forspring ud på mere end seks sekunder til Hamilton inden for de første 10 omgange.

Derfra var der ikke meget at rafle om, da feltet langsomt men sikkert blev strukket længere og længere ud omkring på banen, hvilket passede Red Bull og Verstappen aldeles glimrende, da Hamilton befandt sig for langt bag hollænderen til for alvor at kunne true sejren, men i stedet måtte orientere sig i sine bakspejle efter Perez.

Hamilton pittede på omgang 30 og begyndte derefter så småt at spise af Verstappens forspring, Derpå blev Verstappen kaldt ind og overlod føringen til Perez, der ikke pittede før omgang 40. Han kom ud omtrent 10 sekunder efter Hamilton men med den fordel, at hans dæk var 12 omgange yngre end britens.

Verstappen kørte derfra sejren hjem helt og aldeles uforstyrret, mens Perez nu for alvor havde sat jagten ind på Hamilton. Mexicaneren hentede stille og roligt ind på Hamilton og fik mod slutningen af løbet DRS ad flere omgange, men det var desværre kun lige ved at næsten, at det blev en Red Bull 1-2 - Hamilton formåede lige nøjagtig at holde fast i andenpladsen.

Bottas, der havde kørt et løb i skyggen langt væk fra den bagende mexicanske sol lykkedes på sidste omgang med at stjæle hurtigste omgang - og dermed et vigtigt ekstra point - fra Verstappen.

Der var dog ingen tvivl om, at dagens helt store helt var Sergio Perez, der nu for første gang kunne nyde en podieplacering på sin hjemmebane og tilmed titlen som 'Driver of the Day'.

Verstappen fører nu verdensmesterskabet med 19 point ned til Hamilton på andenpladsen, inden feltet i næste weekend lander i Brasilien. Denne weekend byder også på endnu en omgang sprint-race og dermed ekstra tre point til vinderen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mexicos GP: Startopstillingen Red Bull sikret 1. VM-titel »