Mercedes vil (måske) appellere

Efter Max Verstappens løbssejr og verdensmesterskab i Abu Dhabi har Mercedes indgivet to protester, som begge er blevet afvist. Nu vil teamet måske appellere.

Lewis Hamilton i Abu Dhabi . Copyright Mercedes AMG F1 - Jiri Krenek

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/12 2021 klokken 21:12

Det, der helt reelt lignede Lewis Hamiltons ottende verdensmesterskab blev forvandlet til en gedigen nedtur, da Nicolas Latifi, Williams, kolliderede med barrieren under en Abu Dhabi Grand Prix' sidste omgange.

Oprydningen efter uheldet betød først en virtuel sikkerhedsbil og efterfølgende kom en rigtig en af slagsen på banen. Situationen vendte fuldstændig op og ned på løbet, der sluttede med en dramatisk genstart og en sidste omgang, hvor Verstappen hentede sejren foran Hamilton.

Efter løbet indgav Mercedes to protester til FIAs stewards over løbets genstart, men stewards afviste begge protester, inklusive en protest over genoptagelsen af løbet med en omgang tilbage.

Nu har Mercedes bekræftet, at de har indgivet sin "hensigt" om at appellere denne beslutning.

"Vi har indgivet vores hensigt om at appellere dokument 58 / stewards beslutning om at afvise teamets protest," sagde en talsmand for Mercedes efter løbet her søndag aften.

Det betyder, at Mercedes nu har 96 timer til at beslutte, om de reelt vil fortsætte og formelt indgive en appel til FIA.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes' anden protest også afvist Damon Hill: Red Bull var for hårde ved Masi »