Mercedes skifter ud i toppen

Fra 2019-sæsonen bliver der ændret på væsentlige poster i toppen af Mercedes AMG F1.

Barcelona 2017 pre-season test 2 - Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2018 klokken 16:07

En kendt figur hos Mercedes, og ikke mindst en kendt stemme fra radiomeldingerne, træder nu et skridt væk fra pitmuren. Som en konsekvens af en større organisationsændring i den tekniske stab oplyser teamet, at Aldo Costa fremover vil indtræde i en teknisk konsulentrolle.

Aldo Costa kom fra ærkerivalen Ferrari, hvor han var teknisk direktør fra 2007. Herefter gik turen til Mercedes i 2011 og italieneren regnes som en af hovedarkitekterne bag fabrikkens fire verdensmesterskaber.

Ændringerne indebærer også, at performance director Mark Ellis trækker sig tilbage i midten af næste år. Ellis kommer fra BAR-Honda og Red Bull. Hans afløser bliver Loic Serra, som tiltræder stillingen sidst på indeværende sæson.

Billeder fra Ruslands Grand Prix 2017. Toto Wolff fredagToto Wolff.
Copyright Mercedes AMG


Mercedes understreger, at ændringerne ikke er dramatiske, men et udtryk for en dynamisk organisation, der ikke hviler på laurbærrene.

”Det er et perfekt tidspunkt for vores team og giver os store muligheder,” udtaler teamchef Toto Wolf.

”Vi har sagt mange gange, at man ikke kan fryse en succesfuld organisation. Det er en dynamisk struktur, og jeg er stolt over, at vi har været i stand til at svinge dirigentstokken blødt og dermed give plads til næste generation af ledere i teamet.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kubica var på vej til Ferrari Miami Formel 1 løbet i fare »