Mercedes overvejer designskifte

Mercedes viste den bedste version af deres W13 racer frem på Silverstone, hvor Hamilton endte med at sikre sig hurtigste tid af alle, men der er stadig langt op til sejrene, indrømmer de selv, hvorfor de ikke udelukker et redesign.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/7 2022 klokken 08:07

Da Mercedes kom med deres helt specielle design, uden de såkaldte side pods, til årets anden vintertest, var der mange der frygtede/håbede at de igen havde fundet de vise sten og ville stikke af i front af Formel 1 feltet.

Men sådan skulle det langt fra gå, da konceptet har vist sig, særdeles udfordrende, især på lange lige stræk, hvor de oplever meget mere af den hoppende effekt, end noget andet hold.

Hen over sæsonen, der nu er ved at være halvvejs, har de formået at få løst rigtig mange af deres problemer, men selvom de, med lidt held, kunne have sikret holdets første sejr i sidste weekend på Silverstone, ved de også at de ikke er der hvor de ønsker.

Mercedes tekniske direktør, Mike Elliott, melder nu officielt ud, at de kikker meget på de andre hold, især Red Bull, for at finde inspiration til udviklingen af deres bil.

"Det er tydeligt at vi ikke er der hvor vi ønsker at være, men vi arbejder konstant på at finde løsninger og de skal nok komme," kom det fra Mike Elliott.

"En ting er det vi ser på overfladen, hvor det er rigtigt at vores bil er markant anderledes end de øvrige holds koncept, men med de nye biler, er det mere bunden det drejer sig om," tilføjede han.

"Vi overvejer nye design og kikker rigtigt meget på hvad de, Red Bull red., gør, men vi ser på alle bilerne på gridden, for at finde inspiration," sluttede Mike Elliott.

Mercedes er selvfølgelig ikke de eneste der kikker på de andres design, senest har vi set hvordan Aston Martin nærmest er kommet med en helt ny bil, hvilket stadig ikke rigtig virker for dem, så det er, som Elliot siger, ikke kun det der møder øjet, der gør den store forskel.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes forklarer og Hamilton bakker Max hybrid »