Mercedes bekræfter: Farvel til Hamilton

Så er de seneste dages rygter blevet til en reel kendsgerning. Hamilton er fortid hos Mercedes.

Peter 'Bono' Bonnington og Lewis Hamilton på podiet. Portugals GP 2020 . Copyright Mercedes AMG F1 - Steve Etherington

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/2 2024 klokken 20:02

Rygterne har på det seneste taget fart og i dag ‘breakede’ flere anerkendte sportsmedier, herunder Motorsport.com, at eksverdensmesteren Lewis Hamilton har gjort det, som mange ville have nægtet at tro på - nemlig at forlade Mercedes.

Ikke desto mindre er det nu en kendsgerning. Således bekræfter både Mercedes og Ferrari, at Hamilton er fortid hos de sorte sølvpile og fra 2025.

Om beslutningen siger Toto Wolff, teamchef hos Mercedes:

"Med hensyn til et team/kører er vores forhold til Lewis blevet det mest succesrige, sporten har set, og det er noget, vi kan se tilbage på med stolthed; Lewis vil altid være en vigtig del af Mercedes Motorsports historie."

"Vi vidste dog, at vores partnerskab ville komme til en naturlig slutning på et tidspunkt, og den dag er nu kommet. Vi accepterer Lewis' beslutning om at søge en ny udfordring, og vores muligheder for fremtiden er spændende at tænke på."

"Men indtil videre har vi stadig en sæson tilbage, og vi er fokuseret på at køre racerløb for at levere et stærkt 2024".

Lewis Hamilton tilføjede:

"Jeg har haft fantastiske 11 år med dette team, og jeg er så stolt af det, vi har opnået sammen. Mercedes har været en del af mit liv, siden jeg var 13 år gammel. Det er det sted, hvor jeg er vokset op, så beslutningen om at forlade var en af de sværeste beslutninger, jeg nogensinde har skullet træffe."

"Men tiden er inde til, at jeg skal tage dette skridt, og jeg glæder mig til at tage fat på en ny udfordring. Jeg vil være evigt taknemmelig for den utrolige støtte fra min Mercedes-familie, især Toto for hans venskab og lederskab, og jeg ønsker at slutte på et højt niveau sammen."

"Jeg er 100 % forpligtet til at levere den bedste præstation, jeg kan i denne sæson og gøre mit sidste år med 'Silver Arrows' til et man vil huske."

Nyheden opdateres...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fra rygtemøllen: Hamilton på vej til Ferrari Officielt: Ferrari bekræfter Hamilton »