Mercedes-AMG Petronas F1 Team Statement

Mercedes forlod Abu Dhabi, noget slukøret og desillusioneret, efter Lewis Hamilton tabte verdensmesterskabet på allersidste omgang, efter en noget kontroversiel indgriben fra løbskommisæren. Nu er der en officiel udmelding fra holdet.

Sving 1 efter anden genstart med Ocon, Hamilton og Verstappen. Saudi Arabien 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/12 2021 klokken 11:12

Udtalelsen fra Mercedes lyder således:

Sammen med Lewis Hamilton, har holdet nøje overvejet hvordan vi skal takle situationen vi stod i, efter løbet i Abu Dhabi.

Vi har altid ment, at et løb skal afgøres på banen, under lige forhold, hvilket vi og mange fans, ikke mente var det der skete i weekenden.

Grunden til at vi valgte at protestere søndag, lige efter løbet, var fordi den måde Safty Car blev brugt på, var en ny måde, så påvirkede resultatet negativt for os, efter at Lewis Hamilton havde været i kontrol over løbet, hele vejen.

Efterfølgende er vi gået i konstruktiv dialog med FIA omkring reglerne, hvilket har udmøntet sig i, at der bliver nedsat en kommission, der skal se nærmere på disse regler.

Vi vil benytte lejligheden til at lykønske Max Verstappen og Red Bull, der har vores fulde respekt. De har formået at gøre 2021 sæsonen til noget helt specielt .

Vi ser frem til at tage kampen op mod Max Verstappen og red Bull igen i den nye sæson.

Til sidst understreger Mercedes, at de trods den tabte individuelle titel, er utroligt stolte over, at de har vundet konstruktørmesterskabet igen, hvilket bringer dem op på 8 i træk.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Det var aldrig planen at køre Silverstone omvendt