McLaren fortsætter udvikling på 2016-model

Sæsonen er efterhånden nået til det tidspunkt, hvor de fleste F1-teams begynder at flytte fokus til udvikling af næste års model. Det gør man bare ikke hos McLaren-Honda, og det er der en årsag til.

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/8 2016 klokken 16:08

I modsætning til de fleste teams på gridden oplyser McLarens teamchef Eric Boullier nu, at teamet på ingen måde vil slække på udviklingen af deres MP34-1 i næste halvår af 2016, da det efter hans mening ser ud til, at afstanden op til toppen er blevet mindre.

McLaren har dog stadig et stykke vej op til klassens førende Mercedes-biler, men alligevel er der stadige fremskridt, pointhøst og regelmæssige besøg i Q3. Boullier mener, at McLarens satsning på udvikling i denne sæson og fortsatte fremgang har overgået de nærmeste konkurrenters i kampen om at lukke hullet op til toppen.

Teamet håber at kapitalisere på næste års regelændringer, men det betyder ikke, at man dermed stopper med at presse på for at opnå topresultater i denne sæson.

Eric Boullier
Copyright McLaren Media


"Vi er nu lidt over halvvejs igennem, og klar til at kæmpe igen for at nå vores slutmål i sæsonen,” siger Boullier.

"Midterfeltet er rimelig tæt, og hvert team er stærkt på forskellige baner, så der bliver ikke nogen pauser i den måde vi presser på og i vores bestræbelser på udvikle vores bil gennem resten af sæsonen og ind i næste år."

Og årsagen er ret enkel. Boullier mener nemlig, at hver ny del, der kommer på den nuværende pakke, vil kunne tjene som god læring til den nye 2017-model.

"McLaren-Honda vil i fællesskab fortsætte med at presse hårdt på, og alt hvad vi sætter på bilen – det være sig på chassis eller motorenhed – bliver til værdifuld læring for næste år.”

”Vi har nu haft et par uger væk fra Formel 1 (sommerferie, red.), men vores ambition er så stærk som nogensinde, og vi er helt klar til at gå til den igen," lover Boullier.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dette kan være et problem med Halo Bottas klar til at blive »