Max Verstappen – nu i Formel E…

…sådan da. Som straf for sit håndgemæng med Esteban Ocon efter Formel 1-løbet i Brasilien skal Max Verstappen udføre ”samfundstjeneste” under Formel E-løbet i Marrakesh.

Red Bull . Copyright Red Bull

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/1 2019 klokken 23:01

Nøjagtigt to måneder efter Brasiliens grand prix i 2018 står det klart, hvilke konsekvenser det har fået for Max Verstappen at slå ud efter Esteban Ocon: Verstappen er blevet pålagt af FIA at rejse til Marrakesh for at yde sin ”samfundstjeneste”.

Det er ikke selve det at overvære et Formel E-løb, der som sådan er straffen, selv om det kunne være nærliggende at tro.

Men hvad er det helt præcist Verstappen skal lave? Svaret fra FIA lyder: "Max Verstappen besøger ePrix i Marrakesh som led i løbskommisærernes afgørelse under Brasiliens grand prix 2018. Verstappen skal som observatør en hel dag følge nøje med i løbskommisærernes arbejde i forbindelse med et stort internationalt event på højeste niveau. Dette er en del af den uddannelsesmæssige og forklarende foranstaltning, som FIA har truffet i denne sag."

Brasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejrenBrasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejren
Copyright Red Bull Contentpool


Hollænderen skal altså arbejde bag kulisserne for at få et indtryk løbsledelsens vanskelige opgaver under store internationale løb. Formel E-løbet var det løb, der passede bedst i Verstappens kalender, da han af gode grunde ikke er at finde bag kulisserne, når der køres Formel 1-løb.

Da Verstappens straf er på to dages „samfundstjeneste“, bliver det spændende at se, hvad den anden dag skal foregå med.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brænder sædet under Bottas? Helmut Marko: Verstappen er klart bedre end Riccia »