Max og Kevin ikke vilde med Sprintløb

Ved torsdagens pressekonference i Sao Paolo, Brasilien, var det tydeligt, at hverken Max Verstappen eller Kevin Magnussen var vilde med sprintformatet.

Bahrains Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/11 2022 klokken 17:11

Ikke alle er lige begejstrede for det såkaldte Sprintløb, der lørdag skal køres for tredje gang i denne sæson som optakt til søndagens grandprix i Sao Paolo, Brasilien.

Ved torsdagens pressekonference var Kevin Magnussen og Max Verstappen sat ved siden af hinanden og begge blev spurgt ind til, hvad de synes om formatet.

Læs vores artikel her og blev klogere på sprintformatet.

Verstappen, der vandt denne sæsons sprintløb i Imola og Østrig, mener ikke, at pointene er nok til at friste kørerne til at tage risici, der kunne kompromittere deres startposition på søndag.

"Jeg er ikke en stor fan af det, fordi jeg føler, at vi ikke rigtig kører race," sagde Verstappen

E. Romagnas GP 2022. Sprintløb. Sejr til Max Verstappen foran Charles LeclercE. Romagnas GP 2022. Sprintløb. Sejr til Max Verstappen foran Charles Leclerc
Copyright Red Bull Contentpool


"Vi får et par point, men du ved også, at du ikke rigtig kan køre race, fordi det er hovedløbet du virkelig får pointene i."

"Man laver ikke et pitstop, så man tager dæk på, der holder hele distancen. Selve racet er en lille smule bedre, men generelt ser man ikke rigtig mange overhalinger, medmindre der er en bil ude af position, og for mit eget vedkommende er det egentlig ikke særligt sjovt."

"Jeg ved, at vi har seks (sprintløb, red.) næste år," sagde hollænderen. ”Vi burde diskutere, om det kan gøres på en anden måde, måske for at gøre det lidt mere spændende, i hvert fald for mig."

Kevin Magnussen, der sad sammen med Verstappen ved torsdagens kører-pressekonference i Interlagos, foreslog, at man i næste sæson ikke burde lade sprintet diktere startplaceringerne til hovedløbet.

Emilia Romagnas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen P4 i kvalifikationenEmilia Romagnas Grand Prix 2022. Kevin Magnussen P4 i kvalifikationen
Copyright Haas F1


"Max har en god pointe i, at den risiko, du vil tage i sprintet, er mindre, fordi det afgør din position til søndag," sagde Magnussen.

"Jeg tror måske, at en god justering kunne være, at de to ting adskilles, så du kan gå efter det (topplacering, red.)," sagde Magnussen.

"Jeg nyder også at gå fra 1. træning til kvalifikationen, fordi, som Max sagde, det lægger et stort pres at finde rytmen hurtigt og få den rigtige opsætning."

"Jeg synes, at det er ret meget, når der er tre træninger, men jeg kan godt lide det," sluttede den danske Haas-kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De Vries på stand-by Brasiliens GP: 1. frie træning - Perez hurtigst »