Max hybrid

Max Verstappen endte, noget ufrivilligt, med at kører det meste af Englands Formel 1 Grand Prix på Silverstone, med en "hybrid-racer" da en stor kulfiber del fra en AlphaTauri kilede sig fast under Red Bull raceren.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/7 2022 klokken 13:07

Max Verstappen så kortvarigt ud til at være på vej mod endnu en sejer, da han overhalede Carlos Sainz Jr. kort inde i sidste weekends løb på Silverstone, efter den senere vinder af løbet, havde lavet en fejl.

Men lige da Verstappen var begyndt at trække fra Sainz, opdagede han for sent et stort carbon stykke på banen, der var faldet af Gasly's AlphaTauri kort inden.

Det betød at han ikke kunne undgå at ramme det, hvilket betød at han besluttede sig for at ramme lige på, for at undgå en punktering.

Desværre for Verstappen, kilede pladen sig fast under bilen, hvilket betød at han mistede omkring 20% af ground effekten, hvilket fik det til at føles som en punktering.

Det interessante ved denne skade er, at mens Charles Leclerc kørte det meste af løbet, med en synligt beskadiget frontvinge, uden de store problemer, var Verstappens usynlige problem, langt større.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes overvejer designskifte Russell: For meget had blandt F1-fans »