Manor på vej ud

2016 var rent sportsligt et godt år for Manor Racing, men rent økonomisk ser det rigtig skidt ud for det lille britiske team.

De to Manor-racere. . Copyright Manor Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/1 2017 klokken 11:01

Det er vist ikke nogen hemmelighed at Formel 1 er en dyr sport, hvilket vil sige at det kan være svært for de små teams at holde sig kørende særlig længe. Det har man senest set med Caterham, som stort set var i økonomiske problemer alt den tid de var i Formel 1, men også et af de nuværende hold i form af Manor, har tit været i økonomiske problemer. Sidste sæson var dog en af de bedre sæsoner for det lille britiske team, så derfor skulle man tro at deres fremtid i Formel 1 er forholdsvis sikker, men sådan er det åbenbart ikke.

Manor gutterne.
Copyright Manor Racing


Her til morgen melder det britiske nyhedsmedie SKY News, at det lille britiske team er på randen af konkurs, hvis de ikke finder nogle investorer, som vil smide penge i teamet. SKY har fundet ud af at teamets ejer Stephen Fitzpatrick er i gang med at sætte holdet under administration, hvilket er sidste skridt inden holdet lukker og slukker for altid.

Man forsøger dog at gøre alt hvad man kan for at finde nogle nye ejere til teamet, hvor den tidligere McLaren-boss Ron Dennis blandt andet har været nævnt. Det vides dog ikke om der er mulighed for, at der kommer nogle nye ejere eller om det er endegyldigt slut for det lille team. SKY mener dog at vide, at alle de mulige partnere teamet har talt med ind til videre har trukket sig, men det vides endnu ikke, om Ron Dennis eksempelvis er i bland der.

Manor
Copyright Manor Marussia F1 Team


Skulle katastrofen indtræffe så Manor lukker, vil det være ret skidt for både Formel 1, men så sandelig også for de kørere der endnu ikke har fundet et sæde. Manor var sidste chance for kørere som Felipe Nasr og Rio Haryanto, så hvis det britiske team lukker, så vil de to kørere ikke være at finde i Formel 1-feltet i den kommende sæson.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India fastsætter dato Lego nyt til legebørnene »