Lundgaard opgiver ikke F3-mesterskabet

Foruden Formel 1 køres også en afdeling af F3-mesterskabet i weekenden på Spa Francorchamps. Trods ærgerlige tilbageslag har den danske F1-aspirant Christian Lundgaard ikke opgivet titelkampen.

Christian Lundgaard . Copyright Renault

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/8 2019 klokken 17:08

Trods tre uheldige løb i FIAs Formel 3-mesterskab har danske Christian Lundgaard ikke opgivet kampen om mesterskabet i rugekassen til den eftertragtede plads i et Formel 1-team.

Når ambitionerne ikke har lidt skade, skyldes det ikke mindst den 19-årige ART Grand Prix-kørers suveræne resultater under seneste afdeling af F3-mesterskabet på Hungaroring, hvor Lundgaard dels kørte hurtigste tid i kvalifikationen, fik pole position, satte hurtigste omgang og endelig sluttede weekenden med en sejr og en femteplads.

Alt i alt har de gode takter fostret et spinkelt håb om at indhente de førende kørere i mesterskabet, og efter danskerens mening skal der ikke så meget til for at vende tilbage til toppen.

Lundgaard vinderLundgaard fejrer en af sine sejre.
Copyright Lundgaard Racing Press


"Vi skal vise, at Ungarn ikke var en one-off men rent faktisk er der, vi hører til,” fortæller Christian Lundgaard fra Spa.

"Med weekenden i Ungarn fik vi et løft og troen tilbage på, at vi hører til helt i toppen. Vi har fortsat med at arbejde hårdt og i Ungarn viste vi, at de foregående afdelinger var uheld. Nu skal vi holde fast og kan vi komme på podiet hver gang i de sidste seks løb, så kommer vi helt klart til at kunne kæmpe om top tre i mesterskabet,” fortsætter den unge dansker.

“At vinde mesterskabet ser fortsat svært ud, men vi har fået troen igen.”

“De kommende baner ligger rigtig godt til mig og kan vi maksimere vores indsats så er mesterskabet ikke umuligt. Samtidig vil det også være godt for både mig og teamet, at vise vi kan komme tilbage efter en svær sæsonstart.”

Christian Lundgaard indtager 5. pladsen i F3-mesterskabet med 73 point. Den førende er Robert Shwartzmann fra Prema Racing med 124 point.

Kvalifikation og begge løb kan ses LIVE på TV3 Sport og TV3 Max.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking News: Ocon bekræftet af Renault Her er kørernes dækvalg »