Kvyat ikke tilbage til Red Bull

Red Bulls dr. Helmut Marko har i et interview fortalt, at russiske Daniil Kvyat fortsætter hos Toro Rosso og ikke vender tilbage til Red Bull. Åbenbart var russeren ikke informeret.

Daniil Kvyat . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/9 2019 klokken 12:09

Hvis man skal tro Helmut Marko, er der kun 2 kørere, der i spil til Red Bulls ene mere eller mindre ledige sæde i 2020 ved siden af Verstappen: Gasly eller Albon.

På trods af gode præstationer i år, bl.a. en tredjeplads ved det tyske grand prix, kommer russiske Daniil Kvyat ikke i betragtning.

"Kvyat er blevet bekræftet næste år [hos Toro Rosso]. Det står helt klart internt", forklarer Marko i et interview med 'Sky'. På spørgsmålet om, hvem der skal være Verstappens teamkammerat næste år, svarer Marko: "Valget står mellem Gasly og Albon."

Marko bekræfter desuden, at man vil beslutte sig for en af kørerne efter Mexicos grand prix.

Den 25-årige russer tager udmeldingen relativt roligt på trods af, at han åbenbart ikke var blevet informert i forvejen: "Hvis det er det, han siger, så er det sådan. Jeg holder modet oppe og fortsætter med at arbejde hårdt. Jeg laver det arbejde, de giver mig. Hvis de mener, jeg skal køre for Toro Rosso, så gør jeg mit bedste for Toro Rosso. Og hvis de giver mig et job et andet sted, så gør jeg mit bedste dér."

Pierre GaslyPierre Gasly
Copyright BMF1


Franske Gasly var åbenbart heller ikke informeret om, at han er med i puljen til Red Bull-sædet, men han gider åbenbart ikke tage Markos udtalelser særlig alvorligt: "Jeg er holdt op med at læse nyheder og gider ikke tage mig af alt sladderen. Der bliver sagt så meget, og jeg bliver nødt til at koncentrere mig på mit job i teamet."

Helmut Marko sagde efter Tysklands grand prix, at Gasly ville køre resten af året for Red Bull. Det skete så ikke...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo disket Singapores GP - Løbet live: Sejr til Vettel »