Kubica var på vej til Ferrari

Et sæde hos Ferrari er reelt hvad enhver racerkører drømmer om, og Robert Kubica fortæller nu, at kontrakten var på plads – lige indtil en rallyulykke ødelagde drømmen.

Robert Kubica . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2018 klokken 14:07

I en officiel podcast fra F1 bekræfter nuværende testkører hos Williams, Robert Kubica, hvad der hidtil kun har været gisnet om, nemlig at han vitterlig havde skrevet kontrakt med Ferrari med opstart i sæsonen 2012. Alt så perfekt ud, lige indtil den meget omtalte og alvorlige ulykke i rallyet Ronde di Andora satte en stopper for drømmene.

Polakken kom så alvorligt til skade, at man længe frygtede for hans førlighed, og en tilbagevenden til motorsport virkede derfor fuldstændig umulig – og i en Ferrari F1 i særdeleshed.

Efter ulykken gik Kubica i en hård genoptræning, hvor han oplevede store op- og nedture, men specielt én ting smertede ham under træningen, fortæller han.

Copyright Renault F1Robert Kubica i Renault R30 i 2010.
Copyright Renault F1


”Det var smertefuldt (ikke at køre F1, red.), men det var især smertefuldt, fordi jeg vidste, at jeg skulle have kørt for Ferrari,” fortæller han.

Polakken blev hyret ind for at danne team med Fernando Alonso, og kontrakten blev indgået med Ferraris daværende teamchef Stefano Domenicali. På det tidspunkt kørte Kubica for det daværende Renault F1 fabriksteam.

I podcasten fortæller Kubica, at han rent faktisk overvejede at trække sig fra det pågældende rally, men han ønskede ikke at svigte arrangørerne. Det fik som bekendt katastrofale konsekvenser for den nu 34-årige racerkører.

Kubica tester for WilliamsKubica tester for Williams
Copyright Williams F1


Man kan spørge, hvorfor Kubica overhovedet satte sig ned i en rallybil, men det var der en velovervejet grund til. I modsætning til Kimi Räikkönen, som åbent erkender, at han kører rally, fordi han synes, det er sjovt, så havde Kubica en helt anden grund til at køre race med tag over hovedet.

”Det var ikke bare for sjov… det var for ønsket om at blive en mere komplet kører, at finde noget som andre ikke havde, eller som jeg kunne forbedre.”

”Jeg var ikke tilfreds med at være så god, som jeg var. Jeg ville mere, og jeg troede, at rally kunne give mig det,” lød fra Robert Kubica.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bødestraf og karantæne til Haas-kører Mercedes skifter ud i toppen »