Kina vil være med

Som følge af Covid-19 restriktioner, blev Kinas Formel 1 Grand Prix, der var sat på som løb nummer 4, taget af den kommende Formel 1 kalender igen, men nu arbejdes der på, at få dem på igen.

Kina Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/1 2023 klokken 15:01

Det var meningen, at Kinas Formel 1 Grand pris, skulle afvikles i weekenden 14. - 16. april 2023, sat ind mellem Australiens GP og løbet i Aserbajdsjan.

Men Formel 1 valgte, at fjerne løbet fra den endelige kalender igen, dog uden at give pladsen videre til et andet løb, men blot med en TBA notifikation.

Siden da, har Kina ændret på deres 0 tolerance politik, med indrejseregler, der umuliggjorde at få Formel 1 feltet til landet, hvilket har fået landets sportsministerie til at udtrykke ønske om, at få Formel 1 tilbage til Kina.

Indledende forhandlinger har allerede fundet sted, og der er aftaler på plads om yderligere samtaler i de nærmeste dage.

Efter op lukningen af Kina, er smitten taget voldsomt til, hvilket må være en bekymring for Formel 1, men det har tidligere lykkedes at afvikle løb, uden smitte, hvilket dog vil kræve genindførsel af en del af restriktionerne overfor kørerne og ikke mindst medie-folket.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen i top 3 FIA åbner op for flere hold »