Kevin: Stoffel er heldig

Stoffel Vandoorne går i Kevin Magnussens fodspor og "rigtig" debut for McLaren i den kommende sæson. Danskeren mener dog, at belgieren er lidt heldigere med timingen, end han selv var.

Stoffel Vandoorne og Kevin Magnussen . Copyright Renault Sport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/12 2016 klokken 14:12

Traditionelt set er McLaren et af de helt store hold i Formel 1, hvilket også betyder at man skal kunne noget særligt for at få Formel 1-debut for teamet. Siden 2000 er det blot sket, at tre kørere har fået deres Formel 1-debut for det britiske hold og de tre kørere er Lewis Hamilton, Kevin Magnussen og senest Stoffel Vandoorne, som fik et enkelt løb i den netop overståede sæson. Det faktum at holdet fra Woking er et af de store hold gør så også, at presset er stort og at du ryger ud igen, hvis du ikke gør det holdet forventer af en.

Stoffel Vandoorne
Copyright McLaren Media


Det fik Kevin Magnussen at føle tilbage i 2014, da man valgte at sende ham ud i kulden for at få plads til Fernando Alonso. Nu vælger McLaren så at give Stoffel Vandoorne chancen i en hel sæson, men spørger man Kevin Magnussen, så kunne belgieren ikke være mere heldig, når det kommer til det tidspunkt, hvor hans mulighed kommer.

"Jeg behøver ikke at give ham nogle råd, fordi han ved hvad han skal og han har desuden en del folk, som kan give ham den opbakning han har brug for. Jeg tror det er heldigt for ham, at han kommer ind i Formel 1 på det her tidspunkt og heldig, at han kommer ind hos McLaren på dette tidspunkt. Der sker en masse gode ting hos dem lige nu, så jeg tror helt klart det er et godt sted at være. Han er også heldig, at han kommer op mod Fernando Alonso, fordi så kommer han til at kunne vise dem, hvad han kan," lyder det fra Kevin.

Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne i deres yngre dage.
Copyright Renault Sport


Stoffel Vandoorne er 24 år gammel og han fik sin Formel 1-debut tilbage i april 2016. Her afløste belgieren, Fernando Alonso, som ikke kunne deltage i årets løb i Bahrain, fordi han havde været ude for et slemt uheld i sæsonens første grand prix. Belgierens debut gik rimelig godt, fordi det lykkedes ham at starte løbet som nummer 12 og udover det, så endte han løbet på en 10 plads, hvilket betød at han blev den første McLaren-kører til at hente point i 2016-sæsonen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Palmer håber på store fremskridt Renault er fortsat i opbygningsfasen »