Keke Rosberg langer ud efter medier

Var den nykårede verdensmester i Formel 1, Nico Rosberg, bare heldig? Det har nogle kommentatorer slået til lyd for, og nu går verdensmesterens far, Keke Rosberg, til angreb og forvarer sin søn.

Nico Rosberg. . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/11 2016 klokken 13:11

De seneste måneder har den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, gang på gang erklæret, at eneste årsag til at denne ikke førte i kampen om mesterskabet var, at han har været ramt af tekniske problemer.

Den udmelding har nogle kommentatorer købt, hvormed det efter nogles opfattelse efterlader indtrykket af, at Nico Rosberg i virkeligheden har lukreret på sin teamkammerats tekniske problemer og dermed blot har været heldig med at vinde sit Formel 1-verdensmesterskab med kun 5 point.

Den nykårede verdensmesters far, Keke Rosberg – som selv vandt F1-mesterskabet i 1982 for Williams ved hjælp af konsistent kørsel og en enkelt sejr – blev konfronteret med ovennævnte påstande i paddock’en i Abu Dhabi og benyttede derfor lejligheden til at forsvare sin søns præstation.

Lewis Hamilton udgik på Sepang.
Copyright Mercedes AMG


Keke Rosberg mener ikke, at man kan kalde et verdensmesterskab ”heldigt”, uanset om man så hedder Hamilton eller Rosberg.

”Jeg synes, at Lewis var heldig to gange, så hvorfor skulle han (Nico, red.) ikke også være det? Hvis du ønsker at vinde et mesterskab i F1, så må du ikke mangle held,” lød det fra Rosberg.

”Jeg kunne allerede have vundet verdensmesterskabet (i 1982, red.) tidligt. Jeg behøvede blot at slutte som nr. 5, men så faldt min bagvinge af – på en Williams… kan du forestille dig det? Men sådan er sport. Som da Jenson brækkede sit forhjulsophæng. Og hvorfor? Fordi han ramte kerben så hårdt, at han var heldig, at bilen ikke brækkede over i to dele. Og så siger han ’åh, en dårlig bil’. Sådan er kørernes natur.”

En glad Nico Rosberg.
Copyright Mercedes


Finnen indrømmede, at det var hårdt at overvære sidste stint, hvor Nico Rosberg dels var tvunget til at passere den, blandt kørerne, frygtede Max Verstappen i Red Bull, for kort efter at indtage rollen som ufrivilligt sandwichfyld mellem Sebastian Vettels Ferrari og den førende Hamilton.

”Det må jeg sige ja til. Det var relativt nemt at se på lige indtil de sidste to omgange, hvor jeg troede, at vi ville komme til at overvære noget, som vi ikke ønskede at se på de to sidste omgange. Men heldigvis endte det ikke sådan.”

”Jeg synes, at det er det hårdeste mesterskab nogensinde, og det var helt til mållinien,” indrømmede en naturligt nok glad far til en nykåret verdensmester i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes sure på Hamilton Abu Dhabis GP: Weekenden i billeder »