Italiensk lov fjerner presset fra Ecclestone

Bernie Ecclestone har for kort tid siden udtalt, at hvis arrangørene bag Italiens Formel 1 Grand Prix på Monza ikke snart kommer med en løsning på deres økonomiske udfordringer, vil løbet blive flyttet til Imola. Men en Italiensk lov står i vejen for dette

Lewis Hamilton og Stirling Moss 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/6 2016 klokken 14:06

Bernie Ecclestone, er ikke en mand der lader tingene stå til, bare fordi der er traditioner eller andet følsomt indblandet.

I et par år, har Ecclestone forlangt, at Monza sputter mere i hans "slunkne" kasse, hvilket ACI hidtil har afvist.

For at sætte mere pres på Monza, har Ecclestone, med respekt for at de italienske Formel 1 fans, er en vigtig del af Formel 1, udtalt at Imola banen, der i flere år lage asfalt til Europas Formel 1 Grand Prix, nok ville overtage pladsen som arrangør af Itaniens Grand Prix.

Men det pres ser ud til at forsvinde, før det overhovedet er begyndt at ryste Monza ledelsen.

En italiensk lov, foreskriver at ACI (Automobile Club d'Italia) kun kan støtte løbet, hvis det bliver afviklet på Monza banen i Monza Park lige udenfor Milano.

Loven er ganske ny og er godkendt for at forhindre, at de to store potentielle Formel 1 baner, ikke byder under hinanden i kampen for at opnå Ecclestones gunst.

ACI præsident Angelo Sticchi Damiani udtaler samtidig, at de er langt i deres forhandlinger med Ecclestone og at de senest i Monaco, fik fjernet en del af deres uoverensstemmelser.

"Vi er tæt på at få en ny aftale på plads, blandt andet ved hjælp af nye sponsore fra Lombadiet," tilføjede Angelo Sticchi Damiani.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Radioreglerne skal redigeres Østrigs GP: Dækvalg »