-->

Intern uenighed årsag til Vasseurs exit

Jolyon Palmer. . Copyright Renault Sport

Uenighed i topledelsen kan ødelægge strategi og visioner for enhver organisation. Og netop dette scenario er årsagen til at Renaults teamchef, Fréderic Vasseur, forlader Renault Sport F1.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/1 klokken 14:01

Tidligere i dag kunne vi annoncere, at Renaults teamchef, Fréderic Vasseur, forlader fabrikkens Formel 1-team ”efter gensidig overenskomst”, hvorefter præsidenten Jerome Stoll og CEO Cyril Abiteboul fremover vil lede teamet sammen.

For første gang udtaler Vasseur sig nu om sin exit og fortæller, at forskelligt syn på strategi og visioner er den egentlige årsag, og dette ville uvilkårligt ødelægge Renaults muligheder for at nå toppen i Formel 1.

”Der var alt for stor forskel på vores visioner i ledelsen af teamet, så derfor giver det bedst menig, at jeg forlader dem,” udtaler Renaults nu forhenværende teamchef.

”Hvis du skal have succes i F1, behøver du én leder af teamet og at gå én vej. Hvis du har to forskellige syn på visionen, ender det med at det interne arbejde går for langsomt.”

Fred Vasseur (th) i samtale med Stoffel Vandoorne.
Copyright Renault Sport


For de fleste mennesker giver en god lang ferie mulighed for eftertanke og ny energi. Det gælder også Vasseur, som netop benyttede dagene op til nytår til at tænke over tingene.

”Vi havde diskussioner umiddelbart efter sidste sæson, og vi prøvede at finde det bedste kompromis og den bedste organisation til 2017,” fortsatte han. ”Jeg havde en eller to ugers fri og tog min beslutning i starten af januar. Det er bedst at stoppe nu.”

”Det er lidt frustrerende, men jeg har en positiv fornemmelse af, at vi gjorde det godt på nogle punkter, f.eks. omkring rekruttering, restrukturering af firmaet og på banen. Vi forbedrede os meget over sæsonen, og nu kommer der nogle dygtige ingeniører til teamet over de næste par uger og måneder.”

"Samarbejdet med de tusind mennesker, der arbejder for teamet var en vidunderlig oplevelse for mig, fordi det er et rigtigt racingteam.”

”Frustrationen kommer, hvis du bygger fundamentet til et hus, og så stopper efter den første meter… men det er fint med mig. Jeg har taget min beslutning".

Kevin Magnussen, Mexico 2016.
Copyright Renault Sport


Personligt mener Vasseur, at alt var på plads for Renault til at teamet kunne rykke op i øverste halvdel af gridden i år.

"Målet er at være i top fem," sagde han. "Det er realistisk, fordi fundamentet er stærkt nu. Vi har nye folk med gode erfaringer, som slutter sig til teamet, og så vil det være den første bil, der er designet til Renaults egen motor. Der er også stor fremgang med motoren. Alt er på vej og går i den rigtige retning.”

Adspurgt, om han nu føler, at Formel 1 er et overstået kapitel, sagde han: "For at være helt ærlig, det har været en meget god oplevelse, og jeg har lært en masse… Vil der komme et nyt projekt, som jeg vil vende tilbage til? Jeg ved det ikke. Vi får at se.”

"Jeg brænder virkelig for racing – men racing er mere end bare Formel 1," lød det fra Vasseur.

Vasseurs forklaring harmonerer med Kevin Magnussen, som tidligere har angivet intern uenighed i topledelsen som én af sine begrundelser for at sige nej-tak til en ét-årig kontrakt med Renault.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mindre slid og højere fart i 2017-dækkene DMSA2017: Fairplay og events »

RELATEREDE NYHEDER

Nedtælling

Næste løb: Monacos Grand Prix
Dato: 27/5 2018 kl 14:10 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Monacos Grand Prix
Løbsdato:27/5 2018
Bane:Monaco

Spaniens Grand Prix
Løbsdato:13/5 2018
Bane:Circuit de Catalunya

Optakt

Optakt

Torsdag

Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

Lørdag

Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

Søndag

Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

Seneste løb

Placering Kører Team
1. L.Hamilton Mercedes AMG
2. V.Bottas Mercedes AMG
3. M.Verstappen Red Bull
4. S.Vettel Ferrari
5. D.Ricciardo Red Bull
6. K.Magnussen Haas F1 Team
7. C.Sainz Jr. Renault F1
8. F.Alonso McLaren
9. S.Perez Force India
10. C.Leclerc Sauber
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton