Ingen beslutning taget om Silverstone

Der går rygter om at Silverstones fremtid hænger i en tynd tråd, men der er altså ikke taget en beslutning endnu.

Silverstone . Copyright Daimler Benz

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/1 2017 klokken 10:01

For noget tid siden kom der rygter op omkring, at folkene bag det britiske grand prix på Silverstone, kunne finde på at stoppe deres kontrakt med Formel 1, efter 2019 sæsonen. Det har naturligvis betydet, at mange er begyndt at frygte for det traditionsrige løb og med god grund, fordi det er bestemt ikke utænkeligt, at løber på Silverstone forsvinder når vi kommer ind i 2020. Ind til videre er der dog ikke taget en beslutning og en beslutning bliver muligvis ikke taget før en gang til sommer.

Silverstone
Copyright manor F1 Team


Kontrakten med Formel 1 siger nemlig, at Bernie Ecclestone og resten af Formel 1-ledelsen blot skal have besked inden dette års løb, for at Silverstone kan slippe ud af kontrakten. British Racing Drivers’ Club der står for løbet vil dog gerne beholde løbet, hvis det giver mening rent økonomisk.

"Vores mål er at beholde det britiske grand prix her på Silverstone i rigtig mange år, hvis det giver mening rent økonomisk. Derfor vil vi bruge de næste seks måneder på at overveje fremtiden og for at finde ud af om vi skal udløse klausulen og bryde ud af kontrakten efter løber i 2019," lyder det fra John Grant der er chef for BRDC.

Silverstone
Copyright manor F1 Team


Det vides altså ikke om løbet bliver på Silverstone eller ej, men det må man næsten håbe det gør. Der er nemlig ikke ret mange andre britiske baner som ønsker at overtage løbet, fordi det ville betyde at banerne skulle laves for meget om, hvilket vil være en meget dyr omgang. Udover det, så ønsker man heller ikke at der skal laves for meget om på banernes layout, hvilket ville være nødvendigt for at gøre dem klar til at kunne huse Formel 1.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button: Ikke stil for store krav Massa: Bilen er min! »