Imola melder sig klar

Kinas Formel 1-grandprix er officielt blevet udskudt men vil næppe blive afviklet i år. Nu har den legendariske italienske bane Imola meldt sig klar som afløser.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/2 2020 klokken 11:02

Der har ikke været afviklet et Formel 1-løb siden 2006 på Autodromo Enzo e Dino Ferrari, som er Imolas officielle navn, men det har man længe ønsket at ændre på.

Den italienske bane, der nok mest af alt er kendt for den sorte Formel 1-weekend tilbage i 1994, hvor Ayrton Senna og Roland Ratzenberger mistede livet, er en af de mest udfordrende baner at køre på.

Der er lavet mange opdateringer på banen siden, så den er markant mere sikker, men stadig udfordrende.

Imolas banedirektør Roberto Marazzi har sendt en officiel ansøgning afsted til FIA, men udtaler, at der endnu ikke er kommet et svar fra dem.

"Vi er klar over, at det er svært at få alle ender til at mødes, men vi er klar, hvis FIA ønsker, at vi tager over," kom det fra Roberto Marazzi.

For de mange europæiske Formel 1-fans vil det være en lækker overraskelse, hvis vi får endnu et løb med på kalenderen.

Om løbet i givet fald vil blive Europas Grand Prix, eller som det oprindeligt blev kaldt, San Marinos Grand Prix, eller blot Kinas Grand Prix Imola, vil vi blive klogere på, hvis det skulle lykkes at få en aftale på plads.

Nick Heidfeld, Imola 2006Nick Heidfeld, Imola 2006
Copyright Ikke sat!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams præsenterer sin 2020-racer Racing Point præsenterer 2020-racer »