Horner: Toto mangler noget at lave

Den nye Formel 1-sæson har budt på mere konkurrence i toppen af tabellen end i de foregående år. Red Bulls teamchef mener, at det også er på høje tid.

Toto Wolff, teamchef og CEO hos Mercedes AMG. . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/5 2021 klokken 17:05

Med undtagelse af de mest hardcore Mercedes-fans begræder kun de færreste tilskuere, at der endelig er kommet mere konkurrence i toppen af feltet - om end kampen stadig står mellem ‘the usual suspects’ Red Bull og Mercedes.

Den øgede konkurrence kommer dog ikke som en overraskelse for Red Bulls teamchef, Christian Horner, som hele tiden har fastholdt, at sølvpilene ikke vil være i stand til at fastholde grebet om sine konkurrenter til evig tid.

Og når Mercedes’ greb bliver løsere, er de blå-gule racere klar til at stramme deres.

Det ses ikke mindst efter at det energidrik-drevne team har overtaget Hondas F1-motordivision (som nu hedder Red Bull Powertrains) og ydermere er gået på strandhugst blandt Mercedes’ ingeniører og chefer for at styrke sin position til næste sæson, hvor et helt nyt F1-regulativ lanceres.

Lamperne er slukket og Verstappen fører an foran Bottas. Monacos GP 2021Lamperne er slukket og Verstappen fører an foran Bottas. Monacos GP 2021
Copyright Red Bull Contentpool


Tyverierne af Mercedes’ succesfulde ingeniører har gjort ondt på fabrikken i Brackley. Så ondt, at verdensmestrene, ifølge Red bulls særlige rådgiver Helmut Marko, har været parat til at fordoble de pågældende medarbejderes løn for at få dem til at blive.

Enhver, der har fulgt med i Netflix-serien “Drive to Survive” har med egne været vidne til det helt specielle og kontante forhold mellem Horner og Mercedes AMG’s teamchef og CEO, Toto Wolff.

Denne tone kommer igen til udtryk i et interview i New York Times, hvor Red Bull-chefen sender en stikpille i retning af Wolff, da han bliver spurgt ind til de hovedbrud, som medarbejderflugten har forårsaget hos Mercedes.

“Toto har haft det alt for let de seneste syv år,” sagde Horner.

“Det er på tide, at han får noget at lave.”

Svaret kom prompte fra Mercedes-bossen, der har ansvaret for ca. 900 medarbejdere i deres Formel 1-division.

“At miste 10, 15 eller flere vil ikke ændre gruppens kollektive styrke,” negligerede Wolff, som nærmest gjorde medarbejdereflugten betydningsløs.

Red Bulls teamchef, Christian Horner. Monacos GP 2021Red Bulls teamchef, Christian Horner. Monacos GP 2021
Copyright Red Bull Contentpool


”På en måde er det næsten naturligt: Folk træder til side, for at unge kræfter kan bevæge sig op, og det ser vi som en stor mulighed.”

“Performance kommer fra gruppen, ikke fra enkeltpersoner,” lød det fra Wolff.

Imens stikpillerne flyver imellem de to teamchefer, kan Formel 1-fans verden over glæde sig over en tættere konkurrence i både top- og midterfelt. En konkurrence, som Horner også er ret vild med.

”Jeg håber, det fortsætter helt til stregen,” sagde Red Bull-bossen.

”Det er det, fans ville elske at se. Det er, hvad de har råbt på, selvom jeg ikke ved, om mine nerver kan klare det. Der er ikke noget mere spændende end at køre mod Lewis Hamilton, og det er det, vi vil,” sagde han.

"Der kommer baner, der passer til os, og der er nogle, der passer til Mercedes.”

"Jeg er sikker på, at dette mesterskab vil veksle frem og tilbage,” lød det lovende fra Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1's Power Rating: Monacos GP Max laver for mange fejl »