Helmut Marko: Verstappen er klart bedre end Ricciardo

Verstappen har altid stået for en del af underholdningen, med sine intense dueller og flotte overhalinger. Til trods for de spektakulære shows, så har han altid kun matchet sine teamkammeraters hurtighed - men det skulle der være styr på nu.

Belgiens Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 13/1 2019 klokken 18:01

Max Emilian Verstappen er et navn som alle Formel 1 interesserede kender, og som de fleste motorsports-kørere frygter.

Den 21-årige racerkører fra Belgien (som kører under Hollandsk flag), trådte ind i Formel 1-sporten med fuld fart på tilbage i 2015, som kører for det italienske Scuderia Toro Rosso-team.

Belgiens Grand Prix 2018. Max Verstappen slutter 3'erBelgiens Grand Prix 2018. Max Verstappen slutter 3'er
Copyright Red Bull Contentpool


Som søn af tidligere Formel 1-kører Jos Verstappen, og med titlen som den yngste kører i sporten nogensinde (17 år og 166 dage), har Max Verstappen altid haft et stort pres på sine skuldre.

Med sin kompromisløse og til tider hårde kørestil, har den unge ’hollænder’ allerede skabt sig en legende-status i sporten, og har opbygget en massiv fan-base, som nærmest laver en orange invasion af fan-tribunerne til de europæiske løb.

Østrigs Grand Prix 2018. Max Verstappen tribunen på Red Bull ringØstrigs Grand Prix 2018. Max Verstappen tribunen på Red Bull ring
Copyright Red Bull Contentpool


Max Verstappen har haft en rygende udvikling i sporten. I 2015-sæsonen havde han samme fart som sin teamkammerat, Carlos Sainz Jr. (til trods for Verstappen havde flest point).

Fra 2016-2018 blev hold og teamkammerat skiftet ud med hhv. Red Bull og den storsmilende australier, Daniel Ricciardo, hvilket var en større udfordring for Hollænderen.

Fra 2016-sæsonen og frem til midten af 2018-sæsonen var de to kørere på nogenlunde samme niveau, men Max Verstappen var bagud pointmæssigt, da oversatsninger og utålmodighed har kostet adskillige point på ’kontoen’.

Til trods for forskellen på point, så siger Red Bull-rådgiver Helmut Marko til motorsport.com, at Verstappen nu har etableret sig som en klart bedre kører.

”Der er specifikke data” udtaler Helmut Marko.

”I kvalifikationen er afstanden til Ricciardo større. I løbet er han også en smule hurtigere”.

Ricciardo anses som en af de bedste kørere i sporten, så at have data der understøtter at Verstappen er hurtigere, beviser bare, hvor imponerende god han egentlig er.

Singapores Grand Prix 2018. Red Bull kørerne på rickshaw om lørdagen inden træningerne. Max Verstappen og Daniel RicciardoSingapores Grand Prix 2018. Red Bull kørerne på rickshaw om lørdagen inden træningerne. Max Verstappen og Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Med sine bare 21 år, er Verstappen stadig en ung mand, som er i gang med at udvikle sig som menneske og som racerkører, og hans forbedrede resultater i slutningen af 2018-sæsonen, viser bare at han løbende lærer af sine fejl og vokser med opgaven.

”De grundlæggende problemer var en vis mangel på kontrol, og utålmodighed” udtaler Helmut Marko.

”Pointen er, at Verstappen er hurtig nok. Han behøver ikke konstant at bevise, at han er den hurtigste. Han har ikke brug for det. Han har allerede skabt sig et ry i duellerne, at det er bedst ikke at lægge sig ud med ham”.

Én ting er sikkert, om man kan lide Verstappen eller ej, så bliver det helt sikkert spændende, at følge hans karriere og udvikling i fremtiden.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Max Verstappen – nu i Formel E… Steiner: Ingen mening med Formel 1 uden ændringer »