Haas har svært ved at indhente konkurrenterne

Haas har haft en svær 2023-sæson. Det er blevet til enkelte flotte resultater, men der er langt mellem snapsene. Så hvorfor bliver bilen ikke bedre i 2023? Kevin svarer på spørgsmålet.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 29/7 2023 klokken 15:07

Haas har fået masser af millioner til 2023-sæsonen, så de nu er tæt på budgetloftet i Formel 1. Dermed burde pengeregnen løse samtlige problemer for det hårdt prøvede amerikanske team.

Haas er det mindste team på gridden, og derfor overrasker det også de fleste, når amerikanerne laver flotte resultater i løbet af sæsonen.

I 2023 har problemerne hobet sig op for det amerikanske team, hvor dækproblemer og lav speed har været de store samtaleemner igennem sæsonen. Faktisk minder problemerne om dem, Haas havde i 2019.

Interessant nok, så er det også noget lignende Ferrari har døjet med gennem denne sæson, uden at komme frem til en løsning endnu. Haas kører nemlig med mange af de dele, Ferrari må sælge.

Men hvorfor er Haas-raceren så ikke forbedret endnu? Svaret er, at det er den faktisk også. Det nævner Kevin Magnussen på pressemødet her i Belgien. Problemet med Haas er, konkurrenterne er også blevet bedre.

“Jeg synes, vi har gjort nogle fremskridt. Det er bare det, at vores præstationer generelt er faldet i forhold til vores vigtigste konkurrenter”, udtaler Kevin Magnussen.

“Men kvalifikation kontra race, tror jeg at det er blevet bedre”.

“Desværre er nogle af de biler, som vi plejede at køre med i starten af året, bare blevet meget hurtigere generelt, og det er derfor, vi ikke ser den gevinst så meget.”

Det betyder dog ikke, at Haas har kastet håndklædet i ringen, ifølge Kevin Magnussen, tværtimod. Teamet arbejder meget hårdt på at finde en løsning på problemet. Derfor mener Kevin også, man stadig godt kan være optimistisk, hvad angår resten af sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvilke opgraderinger har holdene med? Dækvarmere fjernes først i 2025 »