Frygt for det brasilianske gp

Det har været på kalenderen siden 1972, men Felipe Massa frygter at det brasilianske grand prix snart kan være fortid i Formel 1.

Billeder fra Brasilien 2015 . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 29/6 2016 klokken 20:06

Det første brasilianske Formel 1-Grand Prix blev kørt tilbage i 1972, der var det dog ikke et officielt VM-løb, men det blev det sæsonen efter. Løbet i Brasilien er med andre ord et af de historiske løb på Formel 1-kalenderen og det syd amerikanske land er et af de lande, som har givet os en del af sportens helt store legender. Det kan dog snart være slut med at nyde det brasilianske grand prix, fordi det kan være på vej ud af kalenderen. Det frygter en af Brasiliens store Formel 1-helte i hvert fald.

Felipe Massa
Copyright Williams F1 Team


Den nuværende Williams-kører og tidligere Ferrari-kører, Felipe Massa frygter nemlig at hans hjemmebaneløb kan være på vej ud, fordi økonomien ikke er der til at holde det kørerende.

"Kigger man på, hvordan landet klare sig, så er det en meget svær situation. Landet mangler penge. Jeg ved hvordan Brasilien fungere som land, vi er ikke et særlig organiseret land, så det kan være svært at finde pengene. Derfor kan det i sidste ende koste os løbet, men det håber jeg ikke sker fordi jeg vil fortsat have lov at køre på hjemmebane. Det er dog ikke umuligt for os at miste løbet, heller ikke selvom vi har kontrakt på at være med på kalenderen flere år endnu," lyder det fra den tidligere dobbelte vinder af løbet.

Felipe Massa bliver fejret efter sejren i Brasilien 2006
Copyright Ikke sat!


Nu er intet naturligvis umuligt i Formel 1, så man kunne godt frygte at man vil droppe et traditionsrigt løb som det brasilianske, hvis de ikke har pengene til det. Det ville dog være en skam, fordi det er et løb som har givet sporten så mange gode minder. Det var her Ayrton Senna vandt efter at have siddet fast i sjettegear meget længe og det var her Felipe Massa snuppede sejren iført en køredragt forestillede det brasilianske flag. Det er med andre ord et sted, hvor følelserne sidder uden på tøjet og det ville være synd at miste alt det grundet penge problemer.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Carlos forlænger Total frihed er vejen frem »