Formel 2: Sejr til Lundgaard

Med en sejr i Løb 2 på Mugello Circuit cementerede Christian Lundgaard sin position som en af Formel 2-seriens helt store talenter i Formel 2.

Christian Lundgaard i sin Art Grand Prix Formel 2-racer. . Copyright Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/9 2020 klokken 12:09

Efter en lørdag hvor Christian Lundgaard, på grund af Safety Car reelt tabte en ellers sikker sejr i Løb 1 og måtte se sig selv slutte som femmer, gjorde danskeren rent bord med en sejr i søndagens Løb 2.

Da de fem røde lamper slukkede og feltet satte igang, skød Christian Lundgaard frem fra sin startposition på P3 og tog føringen allerede i Sving 1.

På 17. omgang så det ellers ud som om lørdagens Safety Car-spøgelse igen skulle ødelægge danskerens løb, men Giottos afkørsel resulterede heldigvis kun i en Virtual Safety Car, hvormed Art Grand Prix-køreren kunne holde sit forspring.

Herefter udbyggede den danske Renault Academy Driver sit forspring yderligere til hele 14,5 sekunder og kunne dermed køre over mållinjen som vinder af weekendens Sprintløb på Mugello.

En stor weekend og overbevisende indsats af den danske Formel 1-aspirant, som hermed kunne føje yderligere 15 point til sit regnskab i konstruktørmesterskabet.

“Stor tak til min familie. Det skulle have været i går, men nu kom det endelig,” lød det over radioen fra en rørt Lundgaard, da han passerede det ternede flag.

Med gårsdagens sejr til Frederik Vesti i Formel 3 - hvor Oscar Piastri samtidig fik de sidste afgørende point og blev verdensmester i serien for Prema Racing - og dagens sejr til Lundgaard, må man kalde det en godkendt dansk weekend i rugekasserne til det forjættede Formel 1.

Christian Lundgaard på sejrspodiet. Toscanas GP, 2. løb. 2020.Christian Lundgaard på sejrspodiet. Toscanas GP, 2. løb. 2020.
Copyright Getty Images


Lundgaard har ikke haft den mest optimale start i Formel 2, ikke mindst fordi Art Grand Prix-teamet har haft store udfordringer med at sætte bilen korrekt op til danskeren. Men weekendens løb har vist, at den 19-årige dansker er urørlig, når materiellet virker optmalt.

Efter løbet var det en glad Lundgaard, der kunne trække sig op af raceren.

"Den her sejr var til hele min familie,” sagde vinderen, som også var tydelig berørt under nationalsangen på podiet.

"Jeg skulle have vundet løbet i går, men det her er den perfekte revanche. De Safety Cars kunne ikke være kommet mere ubelejligt end i går, så løbet i dag var mit svar på, hvordan det skulle være gået i går."

"Men med den fart jeg havde i dag, så tror jeg faktisk, det havde været muligt at vinde både lørdag og søndag, men det er svært at være utilfreds med de point jeg har scoret i denne og i sidste weekend."

Herefter kom danskeren ind på en begivenhed, som havde påvirket ham følelsesmæssigt op til løbet.

"Lige nu er jeg bare så glad og vil gerne dedikere sejren til hele Lundgaard-familien. I denne uge var vi alle samlet fra nær og fjern til min farfars bisættelse og de har alle været i mine tanker."

"Så den her sejr var til min farfar og hele familien," lød det alvorligt fra Lundgaard.

Formel 2-mesterskabet føres af Mick Schumacher, Prema Racing, med 161 point. Lundgaard ligger på tredjepladsen med 145 point.

Med tre løb tilbage på kalderen er VM-stillingen forrest følgende:

1. Mick Schumacher, Prema Racing, 161 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing, 153 point
3. Christian Lundgaard, ART Grand Prix, 145 point
4. Robert Shwartzman, Prema Racing, 140 point
5. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix, 127 point
6. Yuki Tsunoda, Carlin, 123 point

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toscanas GP: Startopstillingen Toscanas GP: Løbet LIVE »