Formel 1 rykker til Sydafrika

Efter 35 års pause vender Formel 1 tilbage til Sydafrika - omend det er til en opvisning ved en F1 fanfestival i Johannesburg.

Jody Scheckter hotlap på Monza 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/2 2020 klokken 13:02

Hvis vejen skulle falde forbi Sydafrika, kan vi oplyse, at Joburg Festival, i samarbejde med Gauteng-provinsen afholder F1-fanfestival i Johannesburg den 29. marts.

Ved eventet vil Valtteri Bottas i Mercedes og F1-veteranen David Coulthard i Red Bull køre opvisningsrace gennem gaderne i hjertet af byen Sandton.

Formel 1-legenden og tidligere F1-verdensmester Jody Scheckter vil også gøre en sjælden optræden i sin Ferrari 312T4 fra 1979 (billedet øverst), hvor sydafrikaneren vandt VM-titlen for teamet bag den stejlende hingst.

Ikke siden 1985 har der været besøg af Formel 1 i Sydafrika, hvor der fra 1967 ellers havde været afholdt F1-grandprixer på Kyalami Grand Prix Circuit indtil 1985, men internationale sanktioner det mod det daværende apartheidstyre stoppede festen. Efter en ombygning af Kyalami vendte F1 for en stund tilbage men forlod igen Sydafrika efter kun to løb på den nu meget snoede bane.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BWT Racing Point tester Mercedes-kopi Günther til Racing Point: “Tænk før I taler” »