Formel 1-løb i Rio 2021 på vippen

Det var egentlig planen, at Brasiliens grand prix skulle flytte fra Interlagos til Rio de Janeiro i 2021, men arrangørerne kæmper med det ene problem efter det andet – på trods af lovning fra præsidenten.

Billeder fra Brasilien 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/8 2019 klokken 17:08

For et par måneder lovede Brasiliens præsident Jair Bolsonaro, at Brasiliens grand prix ville blive kørt i Rio de Janeiro, når sæsonen for 2021 gik i gang. Men flytningen fra Interlagos til Rio går ikke så glat som forventet.

Så sent som sidste måned har der været flere tilfælde af korruption i forbindelse med de offentlige udbud til løbet. De brasilianske medier taler endda om den største korruptionsskandale i byens historie – og det siger ikke så lidt.

Nu er de offentlige udbud til løbet blevet sat på pause, blandt andet fordi der ikke foreligger nogen undersøgelse af løbets påvirkning på miljøet og regionen.

I henhold til den ansvarlige for Rio Motorsport Park arbejder man lige nu på denne undersøgelse med henblik på at indsamle de krævede data.

De manglende udbud, korruptionsaffærerne og den generelt langsomme proces truer nu med at torpedere planerne for et løb i Rio i 2021.

Rio er dog ikke den eneste by, der har problemer med at få et Formel 1-løb stablet på benene: I Miami, hvor man arbejder på en bybane, vokser modstanden mod Formel 1 i byen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Interview med Carlos Sainz Jr. 1/2 Udvikling og afvikling hos HAAS »