Flere forsvarer Verstappen

Det var Max Verstappen og Lando Norris, der sikrede sig den største opmærksomhed i Østrig, til trods for at ingen af dem vandt. Udelukkende fordi de kørte sammen i jagten på 1. pladsen.

Eddie Jordan. . Copyright Jordan Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/7 2024 klokken 14:07

Der er ikke mange Formel 1 fans, der ikke har hørt om uheldet mellem Max Verstappen og Lando Norris, under de seneste Grand Prix i Østrig.

De to kamphaner, der hen mod slutningen af løbet, pludselig var endt i en nærkamp, efter et sjældent dårligt pitstop af Red Bull, endte med at ramme hinanden i sving 3, hvilket ultimativt kostede begge chancen for at vinde.

Det lykkedes for Verstappen at komme tilbage til pitten og få friske dæk på, hvilket fik ham i mål som nummer 5, mens Norris, der også kom tilbage til pitten, havde så mange skader på bilen, at han måtte udgå af løbet.

Løbets Stewards gav Verstappen skylden for uheldet, hvilket kostede ham en 10 sekunders straf samt 2 klip i Formel 1 kørerkortet.

Kort efter uheldet, blev det offentliggjort at Norris også fik en 10 sekunders straf, for gentagende gange at have overskredet banens begrænsninger. Havde Verstappen hørt den meddelelse inden, var de nok ikke kørt sammen.

Men mens Stewards gav Verstappen skylden, kommer den tidligere holdejer Eddie Jordan ham til redning.

"Alle ved, at det er den der er forest, der har retten til svinget," udtalte han i et interview med pressen efter løbet.

"Når man beslutter sig for at kæmpe med en bjørn, skal man vide hvordan den bjørn kæmper," tilføjede han.

"Det var tydeligt at Norris ikke var helt forberedt på den kamp han stod overfor, hvorfor det gik galt."

"Verstappen kæmper altid til det sidste, så man skal ikke tro at man kan komme forbi, hvis der kun er en lille åbning," sluttede Jordan.

Med andre ord, mener Eddie Jordan at Norris ikke tænkte sig nok om.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lundgaard et skridt tættere Formel 1? Red Bull med jubilæumsbemaling »