Fittipaldi erstatter Grosjean

Efter sin voldsomme ulykke i Bahrains Grand Prix, er Romain Grosjean ikke i stand til at køre næste weekend. Haas-køreren bliver erstattet af Pietro Fittipaldi.

Pietro Fittipaldi. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/11 2020 klokken 12:11

De voldsomme billeder fra Romain Grosjeans voldsomme uheld under søndagens grandprix i Bahrain har brændt sig ind på nethinden af alle, der så det. Heldigvis slap den symptiske kører med livet i behold, som, foruden en forslået krop, har forbrændinger på hænderne.

Et af de første spørgsmål, der rejste sig efter uheldet var, om Grosjean overhovedet vil være i stand til at køre næste weekend follow-up-løb på samme bane. Haas F1 oplyser her til formiddag, mandag, at fransk-schweizeren ikke vil deltage.

Samtidig oplyser teamet, at Grosjean vil blive erstattet af test- og reservekøreren Pietro Fittipaldi.

”Efter beslutningen om at det bedste for Romain var at springe mindst ét løb over, var valget om at sætte Pietro (Fittipaldi) i bilen ret let,” sagde teamchef Günther Steiner.

”Pietro har kørt VF-20. Han kender os og har været omkring teamet de sidste to sæsoner som test- og reservekører. Det er det rigtige at gøre, og det er naturligvis også en god mulighed for ham. Han har været tålmodig og var altid forberedt på denne mulighed - og nu er den kommet."

"Derfor vil vi have ham i bilen, og jeg er sikker på, at han vil gøre et godt stykke arbejde. Det er meget krævende at blive indkaldt i sidste øjeblik, men som sagt, jeg synes det er den rigtige ting at gøre for Haas F1 Team,” forklarede Steiner.

Grosjean efter uheldetGrosjean efter uheldet
Copyright Haas F1


Fittipaldi har været en fast mand i Haas F1s simulatorprogram og kender derfor teamets procedurer godt.

”Vigtigst af alt er jeg glad for, at Romain er rask og sund,” understregede Pietro Fittipaldi.

"Jeg er yderst taknemmelig over for Gene Haas og Günther Steiner for deres tro på at sætte mig bag rattet i weekenden. Jeg har været meget med holdet denne sæson, både på banen og arbejdet med simulator-sessioner, så jeg er bekendt med holdets driftsprocedurer i en grandprix-weekend."

"Det bliver spændende at starte min første karriere i Formel 1 - Jeg vil give alt, og jeg ser frem til at starte i fri træning på fredag ​​i Bahrain,” lød det fra den 24-årige brasilianer.

Fittipaldi er født i Miami, har et CV, der inkluderer en Formel V8 3.5 mesterskabstitel og flere starter i IndyCar Serien. Han er barnebarn af to gange Formel 1-verdensmester og dobbelt Indy 500-vinder Emerson Fittipaldi. Pietro har tidligere testet med Haas F1 Team i 2018 og 2019.

Den kommende fredags træning bliver dog første gang brasilianeren sætter sig bag rattet på Haas VF-20.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen ikke imponeret over Albon Bahrains GP: Dagen Derpå »