FIA på vej med international rangliste

Motorsporten er på vej med et ranglistesystem, som vi kender det fra tennis og golf.

Englands Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/10 2021 klokken 13:10

Det styrende organ for international motorsport, FIA, er på vej med et ranglistesystem, som vi kender det fra tennis, hvor de har ATP/WTA Masters og Masters i golf.

Det skriver The Race, som er kommet i besiddelse af papirer, der beskriver planerne.

Som det ligger lige nu, går planerne på at rangliste på kørere på tværs af alle motorsportsgrene, hvor man sidst på sæsonen kroner en egentlig vinder.

"Vi arbejder på et system, hvor vi ikke påtænker at lancere yderligere konkurrencer men mere forsøge at skabe et system, der vil harmonisere den måde, esports udføres på af de forskellige konkurrenter med hensyn til motorsport," fortalte FIA's direktør for Formel E og innovativ afdeling for sportsaktiviteter, Frederic Bertrand, til The Race.

En rangliste er på vej, hvor kørere fra flere motorsportsgrene sammenlignes. Her Romain Grosjean i sin Dale Coyne IndyCar-racerEn rangliste er på vej, hvor kørere fra flere motorsportsgrene sammenlignes. Her Romain Grosjean i sin Dale Coyne IndyCar-racer
Copyright Dayle Coyne Racing


”Det, vi gerne vil have, er som FIA at lancere et system, hvor alle konkurrenterne ville blive rangeret i et globalt ranglistesystem, som vi administrerer, så vi ved slutningen af hvert år har nogen, der er nummer ét i verden.”

“Vi går efter at skabe et system, som vil være identisk med hvad ATP og golf gør med deres ranglistesystem.”

"Vi kunne have nogle ekstra begivenheder i slutningen af året, hvor kun de bedst klassificerede kørere er dem, der deltager og scorer point,” lød det fra Bertrand.

Fra flere sider forventes det dog, at et ranglistesystem i motorsport vil møde stor modstand. Og hovedrysten.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Masi roser Mercedes og Red Bull Formel 1 kalenderen 2022 frigivet »