Festen slutter på Monza

FIA varslede for kort tid siden, at man ville forbyde den såkaldte "party-mode" og at man ville forsøge at få det igennem allerede til det kommende løb på Spa. Nu har man indset at det var lige hurtigt nok.

Italiens Grand Prix 2019 . Copyright Monzanet.it

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2020 klokken 09:08

Mercedes indførte begrebet "Party-mode", der beskriver en motorindstilling, der sikre dem endnu flere kræfter i deres biler, som primært bruges i den sidste del af kvalifikationen.

Dette har fået flere af de andre motorproducenter til at følge efter, men ingen har formået at gøre det lige så effektivt som Mercedes.

Indstillingen, der udnytter motorens potentiale maksimalt, kan ikke bruges under løbene, da de så vil bruge for meget brændstof, men under kvalifikationen er det muligt, ud fra de nuværende regler.

I et forsøg på, at få kvalifikationen til at minde mere om løbet, vil FIA nu forbyde muligheden for at anvende "party-mode", hvilket de allerede har varslet holdene.

Men varslet har været lige lovlig kort, også i forhold til at FIA selv har kunne finde frem til en metode på at overvåge om det har været anvendt, hvilket har fået dem til at udskyde det en uge, så forbuddet først vil blive håndhævet når Formel 1 feltet kommer til Monza for at kører Italiens Formel 1 Grand Prix.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA kigger på pre-løbs radiokommunikation Kvyat i det varme sæde »