Farligt for Ferrari at droppe Kimi

Ferraris kontrakt med Kimi Räikkönen udløber efter denne sæson, men spørger man Alain Prost kan det kun gå for langsomt med at forlænge med finnen.

Kimi Räikkönen . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/6 2016 klokken 21:06

Kimi Räikkönen er den seneste Ferrari-kører som har vundet Formel 1-verdensmesterskabet, det skete som bekendt tilbage i 2007. Efter det fulgte to sæsoner, hvor resultaterne ikke var særlig gode. Efter det trak finnen sig ud af Formel 1, men han vendte senere tilbage til Lotus efter det Ferrari, hvor han har kørt siden 2014. Räikkönens kontrakt med Ferrari udløber dog efter sæsonen, men spørger man en tidligere fransk Formel 1-legende, er det farligt for Ferrari ikke at forlænge med den finske ismand.

Kimi Räikkönen
Copyright Ferrari Media


Alain Prost mener nemlig, at det er farligt for Ferrari at ødelægge den dynamik man trodsalt har på holdet, fordi Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen fungere forholdsvis godt sammen.

"Der er både positive og negative ting ved det hele, fordi ja der er måske en eller to kørere på markedet som er hurtigere, men man kan ikke vide det med sikkerhed. En anden ting man skal kigge på er presset hos Ferrari, fordi man kan sagtens have gode kørere i mindre teams, som ikke kan stå for presset hos Ferrari. En sidste ting som er til Räikkönens fordel er også det faktum, at han har et godt forhold til Sebastian Vettel," lyder det fra den tidligere kører og teamejer.

Alain Prost til Renault præsentationen 2016
Copyright Bil Magasinet BMF1


Alain Prost ved om nogen hvor vigtigt det er, at have en holdkammerat man kan fungere med. Franskmanden var som bekendt en del af den ondeste rivalisering mellem to holdkammerater som Formel 1 nogensinde har set. Prost dannede som bekendt makkerpar med Ayrton Senna tilbage i slut 80erne, hvilket endte helt galt. Det er klart det ville ikke være godt for Ferrari, hvis de kom i samme situation, så måske gør de bedst i at lytte til rådet fra Alain Prost og beholde Kimi Räikkönen lidt endnu.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ræs skal være farligt Max har lært at slappe lidt af »