Englands GP: Løbsresume. Års bedste løb

Hvis man ikke har set 2019 versionen af Englands Formel 1 Grand Prix, men blot har set resultatet, ligner det et løb som alle de andre i år, men sådan var det langt fra!

Englands Grand Prix 2019 . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/7 2019 klokken 19:07

Vilde dueller, sammenstød og saftycar, er de tre nøgleord for Englands Formel 1 Grand Prix anno 2019.

Valteri Bottas tog starten, men allerede efter få sving, forsøgte en meget tændt Lewis Hamilton, at tage den fra ham.

Flere forsøg, hvor de to Mercedeser lå side om side, endte med at Bottas fik styr på førringen, dog under konstant pres.

Lewis Hamilton efter sejren i Englands GPLewis Hamilton efter sejren i Englands GP
Copyright BMF1


Mens de to Mercedes kørerer kæmpede hårdt om førstepladsen, lå Ferraris Charles Leclerc og Red Bulls Max Verstappen kort efter og havde en endnu vildere kamp.

Verstappen var fyr og flamme, men det var tydeligt at Leclerc ikke ville give sig så let, eller faktisk slet ikke. Om det var en tak for sidst, hvor Verstappen kørte Leclerc langt ud i et sving, eller om det bare var forsvar, så endte det med at Leclerc sendte Verstappen bredt ud.

Hollænderen holdt dog momentum og kom forbi, for blot at blive overhalet af monagaskeren lige efter.

Duellen mellem de to, kørte hele vejen ind i pitten, hvor danske Ole Schack igen viste, at Red Bull bare er de bedste til pitstop, hvilket med det yderste, sikrede at Verstappen kom forbi Leclerc.

Men duellen var langt fra ovre. Leclerc slog igen og kom forbi efter en ret fantastisk overhaling, på ydersiden af Verstappen.

Alfa Romeo køreren Antonio Giovinazzi havde problemer med at styre sin bil, hvilket sendte ham af banen, på et sted hvor han ikke kunne komme videre og holdt til fare for de andre, så Safty Car måtte ud.

Det skete på det absolut perfekte tidspunkt for Hamilton, der kunne dykke i pit og få taget sit pitstop gratis, så han kunne holde føringen, som han overtog da Bottas pittede.

Vettel fik også et billigt pitstop og var pludselig nummer 3. En position han så ud til at ville holde hele vejen til mål. Men Verstappen ville det anderledes.

I en nærmest dødskamp, kæmpede Verstappen sig hurtigt op til Gasly, der ikke pittede under saftycar. Efter lidt tid bag franskmanden, blev han lukket forbi og jagten på Vettel sat ind.

Vettel forsvarede sig, som Verstappen havde prøvet det med Leclerc, men da de forsvarede sig ret ens, lykkedes det for Verstappen at finde en vej forbi tyskeren. Det endte desværre med, at Vettel bragede op bag i Verstappen, da han kom ind i det lufttomme rum, efter Verstappen trak ud foran ham.

De spandt begge af, hvilket fik Leclerc og Gasly forbi. Verstappen kunne dog fortsætte, uden nævneværdige skader, mens Vettel måtte i pit efter en ny snude.

Vettel fik 10 sekunders straf for denne forseelse.

For HAAS sluttede det nærmest før det var begyndt.

Kevin Magnussen lavede en superstart og var efter få sving, på siden af Grosjean, men de to ramte hinanden, hvilket efter et pitstop til begge, endte med at sende dem ud af løbet.

Englands Grand Prix 2019. Romain GrosjeanEnglands Grand Prix 2019. Romain Grosjean
Copyright Haas F1


Hamilton endte med at tage det hele. Hurtigste omgang på gamle dæk på aller sidste omgang og sejren.

Men der er ingen tvivl om, at dette løb klart var det mest spændende løb vi har set, i mange år. Det lover godt for resten af sæsonen!

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton snyder Bottas for sejren Begge Haas racere udgår »