Ecclestone involveret i Williams købet

Dorilton Capital har officielt købt Williams Formel 1 holdet, men der er en medinvestor involveret, med navnet BCE Limited, der ejes af en unavngiven engelsk familie.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/8 2020 klokken 08:08

Det er ikke nogen hemmelighed at den tidligere ejer af de kommercielle rettigheder for Formel 1, Bernie Ecclestone, aktivt gik ind i at finde en køber til Williams holdet, da de for 3 måneder siden annoncerede, at de havde besluttet at sætte holdet til salg.

Williams holdet, der i et årti, var holdet alle så op til og ville slå, har over en årrække haft store problemer med at udvikle en bil, der kunne følge med ude på banen.

Når farten mangler, mangler sponsorene også, uanset om man bærer et så ikonisk navn som Williams.

Det får holdet ind i en ond spiral, hvor de manglende penge betyder at de ikke udvikler nok på deres biler og falder yderligere tilbage.

Holdet har, langt om længe, indset at de bliver nød til at gøre noget drastisk for at skaffe de penge, ellers ville de simpelthen gå konkurs.

Derfor tog man den ulitmative beslutning om, at det var på tide at finde en ny ejer, eller som man udtrykker det, en investor der skulle eje størstedelen af holdets aktier.

Dorilton Capital, der er en amerikansk kapitalfond, endte med at være dem Williams valgte at sælge til.

Det er pengefolk, der intet har haft med motorsport at gøre tidligere, men som Williams i deres pressemeddelelse, hylder som folk der ved noget om motorsport.

Med i baggrunden er der så et selskab, der heder BCE Limited. Det er her vi nok ser, dem der har kendskab til motorsport.

Den international kendte Formel 1 journalist, TJ13, har i en længere artikel, gravet dybere ned i sagen, som beskrives som ECCLESTONE INVOLVED WITH WILLIAMS BUYOUT.

Her meldes det ud, at BCE, er et stærkt hint til Ecclestone, der hedder Bernie Charles Ecclestone.

Med en stærk spiller som Ecclestone, der tidligere afviste at købe holdet selv, da han mente at det var en meget dyr hoppy, selv at drive et Formel 1 hold, vil Williams forhåbentlig gå lysere tider i møde.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Optakt til løbsweekenden: Spa Endnu ingen aftale til Vettel »