”Ecclestone flåede os”

Det er ikke med de varmeste følelser, at arrangørerne af Malaysias Grand Prix på Sepang tænker tilbage på deres samarbejde med den nu tidligere ejer af Formel 1. Det kommer klart til udtryk i et interview.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/5 2017 klokken 13:05

For første gang i atten år er Malaysias Grand Prix ikke på kalenderen, idet landets politikere mener, at der ikke er balance mellem indtægter og udgifter, at tilskuerinteressen desuden var faldende og at F1 ganske enkelt tilbød dem for lidt.

Det fik sidste måned F1s nu afgåede, Bernie Ecclestone, til at sige, at Sepang-ejerne ganske enkelt ”ikke kunne få det til at fungere”. De udtalelser er Sepangs CEO, Razlan Razali, ret skuffet over, udtaler han til Motorsport.

”Jeg følte mig nærmest fuldstændig flået, selvom vi selvfølgelig ikke var tvunget til at underskrive aftalen," fortalte Razali. "Men at komme med sådan en udtalelse - hvordan får det os til at føle os?”

”I alt den tid har du (Bernie, red.) forlangt overpriser, og vi fik ikke det, vi ønskede, såsom god racing og adgang til kørere og teams. Selvfølgelig har ingen sat en pistol for vores tinding, men at det netop er dig, der kommer med den slags kommentarer, gør bare det hele værre.”

Bernie Ecclestone (th) med den nye ejer, Chase Carey, Liberty Media.
Copyright Telegraph


"Det får os til at føle os snydt og vi har ikke fået, hvad vi betalte for."

Disse udtalelser fik så Ecclestone til at fyre en salve tilbage til de malaysiske værter via nyhedsbureauet Reuters.

"Ingen har fået ham til at se dum ud. Det er ret svært at få folk til at se dumme ud. Hvis de er (dumme, red.), så er de", returnerede den 86-årige eks-boss.

"Han er blevet forelsket i motorcykler og de har gjort et rigtigt godt stykke arbejde med det og tjent penge.”

Starten på det malaysiske grand prix 2016.
Copyright Mercedes AMG


”Hvad jeg mente var, at de ikke lavede penge på Formel 1 og at vi ikke leverede det, som de købte. Men det er ikke vores fejl. Det er ikke os, som leverer showet,” lød det kontakte svar fra Ecclestone.

Efter salget af Formel 1 har der ifølge Razlan være et antal samtaler med Formel 1s nye ejere, Liberty Media, men det har ikke ændret på, at få F1 tilbage til Malaysia.

”De gjorde et forsøg på at få os til at blive, men efter min opfattelse var det ikke godt nok til at få os til at overveje det,” lød det fra Razlan.

”Liberty tilbød os at reducere deres fee, men tilbuddet var ikke attraktivt nok til, at vi fortsætte indtil 2018,” sluttede banedirektøren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel: Pas på Red Bull Carey: ”Heller Monaco end Indy!” »