Ecclestone: Aflys Formel 1 helt i 2020!

Den tidligere Formel 1-boss Bernie Ecclestone argumenterer nu for, at man bør aflyse hele F1-sæsonen i 2020 på grund af coronavirus-pandemien. Det udtaler han til Reuters.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/3 2020 klokken 15:03

Bernie Eccelstone har aldrig været bange for at sige sin mening, heller ikke denne gang, når det drejer sig om Formel 1 i 2020 og coronavirus.

"Hvad jeg ville gøre? Jeg tror ikke, vi behøver tale mere om, hvorvidt der overhovedet bør blive kørt løb i år", udtaler Ecclestone til nyhedsbureauet Reuters.

"Det er den eneste sikre mulighed. På den måde slipper man for at træffe dumme beslutninger, som man alligevel ikke vil kunne gennemføre", siger den 89-årige brite.

Det giver rent faktisk mening at sammenligne Formel 1-sæsongen med det ny aflyste europamesterskab i fodbold og OL i Tokio: Begge events måtte flyttes til 2021.

"Det er uheldigt, men sådan er det nu engang", siger Ecclestone.

I skrivende stund er planen, at Formel 1-sæsonen skal begynde den 14. juni i Montreal. Ecclestones efterfølger Chase Carey håber fortsat på, at der kan afholdes mellem 15 til 18 løb i år.

Men den plan mener Ecclestone er urealistisk: "Jeg ville blive meget, meget overrasket, hvis det kan lykkes for dem. Men jeg håber det da virkelig."

Lewis Hamilton og Bernie EcclestoneLewis Hamilton og Bernie Ecclestone
Copyright Mercedes AMG GP


Ecclestone byder også ind med et alternativt forslag: Bare fortsæt sæsonen efter den 31. december 2020, hvis der skulle mangle løb:

"Det burde være muligt at køre tre eller fire løb næste år, som stadig tæller med i sæsonen 2020. Spørgsmålet er bare, hvor man kan køre løbene, hvor teamsene vil hen, og hvilken arrangør, der har lyst til at stå for løbene. Det største problem bliver at få arrangørerne med på idéen.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Szafnauer giver status på teamet F1 kan slutte i februar »